Gazete Emek- İstanbul Sözleşmesi’nin fesih işleminin iptali istemiyle açılan 10 davaya dair Danıştay 10’uncu Dairesi’nde duruşma başladı. Danıştay’ın 550 kişilik konferans salonunda görülen duruşmaya, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce avukatın yanı sıra davacı kurumların temsilcileri ile çok sayıda kadın örgütünden kadınlar katıldı. Dava için 70’in üzerinde barodan bine yakın avukat katılım için yetki belgesi sundu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’in “1976’dan bugüne 1 Mayıs Afişleri Sergisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’in desteğiyle Taksim metrosunda açıldı. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Türkiye'de her şeyin tek bir kişinin ağzından çıkan sözün kanun sayıldığı bir düzene doğru götürülmeye çalışıldığı, muhalefetin, itiraz etmenin ses çıkarmanın baskıyla susturulmaya çalışıldığı bir süreçte 1 Mayıs meydanlarına emek, ekmek talebimiz bir o kadar da özgürlük talebimiz damgasını vuracak" dedi.

GÜNÜN ÖZETİ

DİSK’ten 1 Mayıs açıklaması: “Bu düzeni hep beraber değiştireceğiz”

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Türkiye'de her şeyin tek bir kişinin ağzından çıkan sözün kanun sayıldığı bir düzene doğru götürülmeye çalışıldığı, muhalefetin, itiraz etmenin ses çıkarmanın baskıyla susturulmaya çalışıldığı bir süreçte 1 Mayıs meydanlarına emek, ekmek talebimiz bir o kadar da özgürlük talebimiz damgasını vuracak" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKAYIN

Erdoğan’dan Gezi Davası açıklaması: AİHM’lik iş kalmadı, bitti o iş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li Özgür Özel‘in Gezi Davası’nın AİHM’e taşınacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Erdoğan, “AİHM’le ilgili konularda bunlar uluslararası hukuku da bilmiyorlar. Artık AİHM’lik iş kalmadı. Bitti o iş.” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKAYIN

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na : “Helalleşmeyi kavgalaşmaya çevirmenin bir anlamı yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı ihtimaline ilişkin “Helalleşmeyi kavgalaşmaya çevirmenin bir anlamı yok. Bayramdan sonra helalleşmeyi kavgadan sıyırıp, bayramlaşmaya döndürmesinde fayda var. Kavgayla adaylık olmaz” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKAYIN

1 Mayıs ve Ramazan Bayramında hava nasıl olacak? Gün gün hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ramazan Bayramında hava durumunun nasıl olacağı sorusuna yanıt verdi. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı iller tek tek açıklandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKAYIN

Bakan Nebati: Dövizde yüksek oynaklıklar gündemimizden çıktı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kur korumalı mevduat ürünü katkısıyla mevduatların vadesini uzatması katkısıyla döviz kurunda istikrar sağladık. Dövizde yüksek oynaklıklar gündemimizden çıktı. Önümüzü görüyoruz." dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKAYIN

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yükseltti

TCMB 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 23,2'den yüzde 42,8'e yükseltti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKAYIN

İstanbul Sözleşmesi davası görülüyor: Polislerden kadınlara sert müdahale

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptali istemiyle Danıştay’a gelen kadınlar içeri alınmadı. Dışarıda kalan kadınlara polis sert şekilde mücadele etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKAYIN

Alkollü içkilere yeni zamlar yolda! Yüzde 40’a varacak

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, 15 Mayıs tarihinde alkollü ürünlere zam geleceğini duyurdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKAYIN

Bayram tatili kaç gün olacak? Bayram tatili 9 gün mü?

Ramazan Bayramı tatilinin toplamda 9 güne çıkarılması bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısından bu yönde bir karar çıkmadı. Peki Ramazan Bayramı  ne zaman ve kaç gün olacak?

HABERİN DETAYI İÇİN TIKAYIN

Editör: TE Bilişim