Gazete Emek- Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan altın hesaplarından TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğine göre, 28 Aralık tarihinde mevcut olan altın hesapları ile bu tarihten sonra açılacak işlenmiş ve hurda altın karşılığı altın hesapları, talep edilmesi halinde dönüşüm fiyatı üzerinden TL'ye çevrilerek Merkez Bankası tarafından satın alınacak ve karşılığı TL ilgili bankaya aktarılacak.

 

 

 

HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik silahlı saldırı yapan ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında açılan davanın duruşması bugün Bayraklı’da bulunan İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma 24 Ocak’a ertelendi

 

 

 

 

GÜNÜN ÖZETİ 

 

 

Resmi Gazete’de yayınlandı; Altın hesabını TL'ye çevirene destek

 

Altın hesaplarının Türk Lirası mevduat hesaplarına dönüşümünün desteklenmesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.28 Aralık 2021 tarihi itibariyle altın hesapları, hesap sahibinin talep etmesi halinde Türk Lirası mevduat hesabına çevrilecek.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

Merkez Bankası, 2022 para ve kur politikasını açıkladı

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2022 Para ve Kur Politikası metnini yayımladı. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

Deniz Poyraz Davası'nda ilk duruşma: "Katilin arkasındaki güçler hala açığa çıkmadı"

 

HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik silahlı saldırı yapan ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında açılan davanın duruşması bugün Bayraklı’da bulunan İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

Ekrem İmamoğlu: 86 bin kişiyi zan altında bırakmak çok büyük bir kötülük

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik başlatılan özel teftişle ilgili, "86 bin kişiyi zan altında bırakmak çok büyük bir kötülük" dedi.  

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

Süleyman Soylu: "Bu işleri kendimiz yapmıyoruz, bize yaptıran Allah'tır"

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki; bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır” dedi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

Kripto paralara yönelik düzenlemenin detayları ortaya çıktı

 

Kripto piyasasına düzenleme getirecek yasa için çalışmalar hızlandı.Hazırlanan taslağa göre, izin almadan kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet yürüttüğü tespit edilen gerçek ve tüzel kişilerin yetkilileri hakkında 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

Nihat Genç'in sahneye etekle çıkan Bartu Küçükçağlayan'ı hedef göstermesi tepki çekti

 

 

Geçen günlerde Hasan Can Kaya'yı hedef gösteren Nihat Genç bu kez de Bartu Küçükçağlayan'ı hedef gösterdi. Genç'in hedef göstermesine birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

Reuters analizi : Erdoğan'ın son adımları erken seçim sinyali olabilir

 

Reuters haber ajansı, son dönemde Türkiye'de yaşanan ekonomik dalgalanma ile ilgili yayınladığı haberde, Erdoğan'ın asgari ücret ve diğer hamlelerinin erken seçim sinyali olarak yorumlanabileceği belirtilildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

Deniz Poyraz Davası ertelendi

 

Deniz Poyraz davasında avukatların beyanlarını almadan ara kararını açıklayan mahkeme başkanı, duruşmayı 24 Ocak’a erteledi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

Erdoğan'ın 'işçi bulamıyor' dediği firmanın işçi bulamadığı ortaya çıktı 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antep'te yaptığı ziyarette "Ercan Bey işçi bulamıyor" dediği Erdem Soft şirketinin işçi alımı yapmadığı ortaya çıktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

Yılmaz Vural'dan Fenerbahçe hamlesi: İnşallah görüştüklerim Ali Koç'u ikna ederler

 

Ünlü teknik direktör Yılmaz Vural, hakkındaki Fenerbahçe iddialarına cevap verdi. Vural, "Bazı yöneticilerle görüştüm, inşallah Ali Bey'i ikna ederler" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

KESK'ten TÜİK Başkanı ve yöneticileri hakkında suç duyurusu

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, enflasyonu olduğundan düşük hesapladığı gerekçesiyle TÜİK'in başkan ve yöneticilerinin "evrakta sahtecilik" suçlamasıyla cezalandırılması talebinde bulundu. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 






 

Editör: TE Bilişim