Gazete Emek- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partilerin kapatılmasını partilerin darağacına götürülmesi gibi gördüklerini ve bu çerçevede HDP'nin kapatılmasına karşı olduklarını söyledi. HDP'li belediyelere kayyum atanmasını da eleştiren Yapıcıoğlulu, "Ankara kayyumları geldi, Kandil'in kayyumlarını kaldırarak onların yerine oturdu" dedi. 



Antalya’nın Finike ilçesinde yürütülen davada cinsel istismar nedeniyle tutuklanan anne Merve Akman ile üvey baba Rahmi Akman yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nce, üçüncü duruşmada tahliye edildi. Dava aylar sonra sosyal medyada yeniden gündeme taşındı.


GÜNÜN ÖZETİ


Aşı takviminde değişiklik planlanıyor: Delta varyantı süreyi kısalttı

Delta varyantlı vaka sayısını dünya genelindeki artışı sonrası, Türkiye’de de aşılama takviminin değişmesi planlanıyor. İkinci doz aşılar altı-sekiz hafta yerine dört hafta sonra yapılacak. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Yılmaz Özdil: Sedat Peker’e teşekkür borçluyuz

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, sosyal medya hesabı üzerinden organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e teşekkür etti. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Bebek sahibi olmak isteyen kadın ‘kiraladığı’ adama aşık oldu: Evleniyorlar

Doğal döllenmeyle hamile kalmak isteyen Britanyalı Ellie Ellison, bu amaçla ‘kiraladığı’ adama aşık oldu.  Şimdi bir yandan bebek bekleyen çift bir yandan da evlilik hazırlığı yapıyor.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Hüda Par genel başkanı Yapıcıoğlu: Ankara kayyumları, Kandil'in kayyumlarının yerine geldi


Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP'nin kapatılmasına karşı olduklarını söyledi. HDP'li belediyelere kayyum atanmasını da eleştiren Yapıcıoğlulu, "Ankara kayyumları geldi, Kandil'in kayyumlarını kaldırarak onların yerine oturdu" dedi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
 


Kürt sanatçılar Peşmerge Bakanlığı’nı ziyaret etti : Kürt kavgası istemiyoruz

Peşmerge Bakanlığı’nı ziyaret eden Kürt sanatçılar, "Peşmergelerinin daha pozitif bir rol üstlenmesini istiyoruz. Kürdistan Peşmergesi ile özgürlük gerillaları arasında bir çatışma olmasın” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 



Basın meslek örgütleri polis şiddetine karşı eylemde: "Basının nefesini kesemezsiniz!"

İstanbul'da  düzenlenen Onur Yürüyüşü’nü takip eden AFP foto muhabiri Bülent Kılıç'ın  polis tarafından boğazına bastırılarak gözaltına alınmasının ardından basın meslek örgütleri, "Basının nefesini kesemezsiniz!" şiarıyla sokağa çıktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Candan Badem Şeyh Sait’e hakaretler yağdırdı, ananları da ihanetle suçladı

KHK ile açığa alınan akademisyen Candan Badem,"Şeyh Said denen gericiyi saygıyla ananlar eğer kendileri de dinci değilseler gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içindediler." dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Remzi Sanver'den Taylan Antalyalı'ya destek: "Gurur duyuyoruz"

Galatasaray  Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, "Galatasaray'ın değerlerinde ifade özgürlüğü vardır. Galatasaray'ın değerlerinde, kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğrayanların yanında durmak için, illa o kimliğe sahip olmanın gerekmediği bilinci vardır. Değerli sporcumuz Taylan Antalyalı'nın yanındayız." diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



Diyarbakır'da silahlı kavga: Ölü ve yaralılar var

Diyarbakır’da, pazarcı esnafı ile bir kıraathane sahibi arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma silahların kullanıldığı kavgada  2 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



Van’da ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ afişleri söküldü

Van Kadın Platformu tarafından “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” afişleri “milli güvenliği, ahlak ve adaba aykırı” gerekçesini öne sürerek söküldü.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Erkeklere ikinci eş tavsiyesi veren Ali Edizer, bu kez Elmalı Davası kararını savundu ve tepki gösterenleri hedef aldı

Erkeklere "ikinci eşi de alın” çağrısı yapmasıyla gündeme gelen GATA’nın eski başhekim yardımcısı Ali Edizer, bu kez Antalya Elmalı'da iki kardeşin istismarına ilişkin verilen tahliye kararını savundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim