Gazete Emek- Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer'in de bulunduğu 6 şüphelinin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "bilişim sistemleri banka ve veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçlarından tutuklanmasına karar verildi.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 17 Mart 2013 tarihinde İstanbul’da yapılan Newroz kutlamasındaki konuşması gerekçesiyle İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 4 yıl 8 aylık ceza, Yargıtay tarafından onandı.

GÜNÜN ÖZETİ

Yargıtay Selahattin Demirtaş’ın cezasını onadı

Tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince 7 Eylül 2018'de verilen 4 yıl 8 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onandığını duyurdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

1 Mayıs’ta yaşamını yitirenler Kazancı Yokuşu'nda anıldı

1 Mayıs 1977’de yaşamını yitirenler sendika ve meslek örgütlerinin çağrısıyla Kazancı Yokuşu’nda ve Şişhane’de anıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Selahattin Demirtaş’ın avukatlarından Yargıtay kararı sonrası açıklama

Demirtaş'ın avukatları, “Bu organizasyonun siyasi amaçlarla yapıldığı gerçeği herkesçe bilinmektedir” açıklamasında bulundu

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Esnafa kira desteği ile işten çıkarma yasağının süresi uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işten çıkarma yasağının 30 Haziran'a kadar uzatıldığını belirtti. Erdoğan, esnafa yapılan bin liralık ödemelerin süresinin 1 ay uzatıldığını duyurdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Brett McGurk: Kürtlerin Biden yönetiminde birçok dostu var

ABD’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk, Biden yönetiminin Kürt halkına güçlü desteğini sürdüreceğini belirterek, “Siz Kürtlerin Biden yönetiminde birçok dostu var” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Thodex soruşturmasında 6 kişi hakkında tutuklama kararı

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in abisi Güven Özer ve kız kardeşi Serap Özer’in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Esnafa destek önergesi Akp ve MHP oylarıyla reddedildi

Kısıtlamalar nedeniyle ekonomik anlamda zorlanan esnafa destek ödemesi verilmesi ve sabit ödemelerin yeniden düzenlenmesi amacıyla Meclis’e sunulan önerge, AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

132 Kürt yazar ve araştırmacı Prof. Taner Akçam’ı kınadı

132 Kürt yazar ve araştırmacı yayınladıkları ortak açıklama ile Kürt ve Ermenilere ilişkin sarfettiği sözlerden dolayı Prof. Taner Akçam’ı kınadı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
 

Tam kapanma öncesi emekçiler 1 Mayıs için biraraya geldi

Türkiye'de her yıl 1 Mayıs kutlamaları için  meydanlara dökülen sendikalar ve meslek örgütleri birçok ilde tam kapanma öncesi bir araya geldi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Toplu taşıma seferlerine "tam kapanma" düzenlemesi

Koronavirüs  tedbirleri kapsamında bu akşam başlayacak ve 17 Mayıs'a kadar devam edecek "tam kapanma" dolayısıyla toplu taşıma seferlerinde düzenleme yapıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Alkol satışı yasağına ilişkin tekel bayilerine belge imzalatılıyor

Gazeteci Barış Yarkadaş, Koronavirüs’le mücadele kapsamında alınan 17 günlük tam kapanma süresince içki satışının yasaklanmasını eleştirdiği yazısında, yasağa ilişkin bir belge paylaştı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bir ilk: " Felsefi ve Mitolojik Açıdan Kürt Halı ve Kilim Desenleri" adlı kitap çıktı

Araştırmacı yazar İkram İşler'in  Felsefi ve Mitolojik Açıdan Kürt Halı ve Dilim Desenleri adlı kitabı okuyucularla buluştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Tuğçe Kazaz'dan alkol yasağına ilişkin yorum: Şeriat sizin gibi insanları ne yapsın?

Erdoğan'ın açıkladığı tam kapanma kararı sonrası duyurulan alkol satış yasağına tepkiler sürerken, eski manken Tuğçe Kazaz, alkol yasağına tepki gösterenleri hedef aldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ankara'da 1 Mayıs kutlamasına müdahale

Ankara’da sendika ve odalar, 1 Mayıs’ın kapanma sürecine denk gelmesi nedeniyle bugün basın açıklamasının ardından dağılanlara bayrakları katlayarak götürülmesini söyleyen polis, itirazlar üzerine biber gazıyla müdahale etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Şarkıcı Yusuf Güney: Astral seyahatle uzaya gittim

Şarkıcı Yusuf Güney, astral seyahatle uzaya gittiğini iddia etti. Güney, "Ay’ın karanlık tarafında bir askeri üs var. Bunu uzaydaki varlıkların yaptığını söyledim. Onu da yeni açıkladılar. NASA birçok bilgiyi benden sonra açıklıyor" diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Birçok krizle gündeme gelen Yasak Elma dizisinin setinde kavga çıktı: Ünlü oyuncu diziden ayrıldı

Yasak Elma dizizinde oynayan Nesrin Cavadzade'nin ölüm sahnesiyle diziye veda edecek olmasının gerçek nedeni ortaya çıktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Afyon'da bir market "Çocuklar için ücretsiz göz hakkı reyonu" açtı

Afyonkarahisar'da bir market zincirinde çocuklar için özel 'göz hakkı reyonu' hazırladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim