Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 



 

1 Mayıs’a ilişkin birçok kentte açıklama yapılacak. 

 



 

 Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin gelişmeler 57. gününde takip ediliyor.  

 


 

HDP İzmir il binasına saldırıda Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'in yargılandığı dava, İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Dava öncesi HDP adliye önünde açıklama yapacak. (08.30-09.00)

 

Kobanê Davası'nın 12'nci duruşması, Sincan Cezaevi Kampüsünde görülmeye devam edecek. (10.00)


 

Diyarbakır'daki sendika temsilcileri, Eğitim Sen 1 Nolu Diyarbakır Şubesi önünde toplanıp 1 Mayıs çağrısı yapacak. İstanbul ve Mersin'de de anma ve açıklama yapılacak. (11.00-17.30)


 

 İHD Merkez Hapishane Komisyonu, hasta tutukluların listesini derneğin genel merkezinde düzenlenecek basın toplantısıyla duyuracak. (12.00)

 

İHD Diyarbakır Şubesi, Bayburt, Erzurum Oltu, Dumlu ve Iğdır S Tipi cezaevinde yaşanan hak ihlallerine dair tespit ve değerlendirme raporunu dernek binasında açıklayacak. (12.00)

 


 

 Eğitim Sen Amed 1 Nolu Şubesi, KHK'lerle ihraç edilen Barış Akademisyenleri'nin 5’inci yıldönümüne ilişkin sendika binasında açıklama yapacak. (14.00)

 

 

TÜİK, mart ayı dış ticaret, ocak-mart dönemi turizm istatistikleri ile mart ayı hizmet üretici fiyat endeksini açıklayacak.(Ankara/10.00) 

 


 

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftası, Fenerbahçe-Gaziantep FK ve GZT Giresunspor-Adana Demirspor maçlarıyla başlayacak.(İstanbul/Giresun/20.30)

Editör: TE Bilişim