Gazete Emek-  Kürt yurttaşlara yönelik artan ırkçı saldırılara tepkiler dinmezken, bu saldırılara bir yenisi daha eklendi. Ankara’nın Elmadağ ilçesine bağlı İsmetpaşa Mahallesi Derya Sokak’ta oturan Kürt aileye ırkçı saldırı gerçekleşti.

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'de 'açız' diyenlerin hiç kimsenin aç olmadığını öne sürerek "Zaten aç olan 'açım' diye bağırmaz. 'Açım' diyen insan bugün bu işin sömürüsünü yapan insandır, işi politize etmeye çalışan insanlardır” şeklinde konuştu.


GÜNÜN ÖZETİ


Uşşaki tarikatı şeyhi Eyyüp Fatih Şağban’ın attığı istismar mesajları ortaya çıktı

Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki dergahında müridinin çocuğuna yönelik istismarda bulunduğu için tutuklu yargılanan ve 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan Uşşaki tarikat lideri Eyyüp Fatih Şağban’ın  istismar mesajları ortaya çıktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN





TFF, seyircilerin stadyumlara giriş şartlarını açıkladı

TFF Başkanı Nihat Özdemir, yeni sezonda stat kapasitesinin yüzde 50, locaların ise yüzde 100'ü olmak üzere taraftarların statlarda maç izleyebileceklerini söyledi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yükseltti

Merkez Bankası Başkanı, 2021 yıl sonu için yüzde 12,2 olan enflasyon tahminini yüzde 14,1 olarak güncelledi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



Süleyman Soylu: Bizim kadar kapsamlı ve sağlıklı işleyen bir göç yönetimi göstersinler adımı değiştireyim

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  yaptığı görüşmeyi aktardı. Alçı’nın aktardığına göre Soylu, "Çok iddialıyım, dünyada bizim kadar kapsamlı ve sağlıklı işleyen bir göç yönetimi göstersinler adımı değiştireyim" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



Birçok kentte orman yangınları: Yerleşim yerleri tehdit altında

Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri, Antalya'nın ardından Muğla'nın Marmaris ve Milas ilçeleri ile Aydın Didim'de orman yangınları çıkarken, alevlerin yerleşim yerlerine yaklaştığı belirtildi. 


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



Prof. Dr. Turan: Aşılanmamış grup çok büyük akciğer enfeksiyonuyla karşımıza geliyor

Prof. Dr. Sema Kultufan Turan, “Aslında elimizde aşı gibi ağır hastalıktan koruyacak bir silah varken onu kullanmamış olmanın yoğun bakımda oluşturduğu yansıma gerçekten içler acısı. Aşılanmamış grup çok büyük akciğer enfeksiyonuyla karşımıza geliyor” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
 


Erdoğan'ın danışmanı Yasin Aktay: Aç olan ‘açım’ diye bağırmaz

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Türkiye'de 'açız' diyenlerin hiç birinin aç olmadığını belirten Aktay, "Zaten aç olan 'açım' diye bağırmaz. 'Açım' diyen insan bugün bu işin sömürüsünü yapan insandır." dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Özgür Demirtaş genç Afgan göçmenleri sordu: Savaştan kaçıyorlarsa neden çocuk, yaşlı, kadın yok

Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından Afganistan'dan gelen göçmenler arasında neden yaşlı, kadın ve çocukların bulunmadığını sordu. Soruya cevap vermeleri için yetkililere seslendi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
















Editör: TE Bilişim