Gazete Emek- Üçüncü Havalimanı'nda haklarını arayan işçilere polis ve jandarma operasyon düzenledi. Çok sayıda gözaltı olduğu bildirildi.

Yapımı devam eden 3. Havalimanı’nda kötü çalışma koşulları nedeniyle eylem yapan inşaat işçilerinin kaldıkları işçi koğuşlarına sabaha karşı baskın gerçekleşti. Kapıların kırılarak girildiği belirtilen koğuşlardan aralarında İnşaat-İş yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda gözaltı olduğu öğrenildi. HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, gözaltı sayısının en az 300 olduğunu açıkladı.

Yapımı devam eden 3. Havalimanı’nda dün çalışma koşullarının düzeltilmesi ve iş cinayetlerinin son bulması için eylem yapan inşaat işçilerinin kaldıkları işçi koğuşlarına şafak vakti baskın düzenlendi.

Jandarma ve özel harekat polisleri tarafından saat 04:00 sularında yapılan baskında, havalimanı şantyesindeki işçi koğuşlarının kapılarının kırıldığı bildirildi.

Baskında aralarında İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda işçinin gözaltına alındığı aktarıldı.

İnşaat-İş, sendikanın genel sekreteri Yunus Özgür ve örgütlenme sorumlusu Deniz Gider’in gözaltılar arasında olduğu bilgisini paylaştı.

HDP’li vekil: Yüzlerce gözaltı var

Dokuz8Haber’den Sezgin Kartal’ın aktardığına göre şafak baskınıyla yaşanan gözaltılar üzerine 3. Havalimanı inşaat alanına HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay, Ali Kenanoğlu, Zeynel Özen, Züleyha Gülüm ve Erkan Baş ile CHP Milletvekili Ali Şeker geldi.

Burada gazetecilere açıklama yapan HDP’li Kenanoğlu, gözaltı sayısının 300 ila 400 arasında olduğu bilgisini paylaştı.

Kenanoğlu, gözaltına alınan işçilerin üç ayrı jandarma karakolunda tutulduklarını aktardı.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim