Gazete Emek- TÜİK’e göre, bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 33,48 ile haberleşme oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 117,15 ile ulaştırma oldu.

HDP'in eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter'ı satın aldıktan sonra mavi tik uygulamasını paralı hale getirmek isteyen Elon Musk'a "Siz patronlar, kullanıcılar üzerinden zaten para kazanıyorsunuz. Para ödemesi gerekenler sizler olmalısınız" diye seslendi.

GÜNÜN ÖZETİ

TÜİK ve ENAG ekim ayı enflasyonunu açıkladı

TÜİK’in verilerine göre yıllık enflasyon ise yüzde 85,51 olarak hesaplandı. ENAG ise Ekim ayı enflasyonunu yüzde 7.18, 12 aylık enflasyonu ise yüzde 185.34 olarak hesapladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Bekir Güneş yazdı: Kürtler 2023 seçimlerinde nasıl bir tutum almalı?

2023'te yapılacak seçimler Türkiye tarihinin en kritik seçimi olacak. Her seçim için bu söylenir. Ama bu defaki seçim gerçekten de öyle. Siyasal İslamcılar ilk defa Kemalistler karşısında bu kadar güçlü seçime girecek. Bir gücün elinde yüz yıllık kırıntılar var. Diğerinin elinde ise 20 yılda elde edilen hegemonya var. 20 yılda elde edilen güç mü yoksa 80 yıllık bir geçmiş mi?

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Sansür yasasının siyasiler arasında ilk davası Kılıçdaroğlu'na açıldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddialarının yer aldığı videoyu yayınlamasının ardından hakkında sansür yasasının 29.maddesine dayanarak dava açılması istendi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Kulis: AKP'li bazı milletvekilleri istifayı düşünüyor

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın AKP'den ve milletvekilliğinden istifasının ardından Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın grup başkanvekilliği görevinden istifa etmesinin ardından AKP içinden bazı isimlerin MHP’nin baskısından rahatsız olduğu ve istifaya hazırlandığı iddia edildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Devlet eliyle çocuk işçiliği meşrulaştırılıyor” diye tepkiler gelmişti: MEB, A101 protokolünü iptal etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Milli Eğitim Bakanlığı’nın A101 market ile imzaladığı iddia edilen protokole tepki gösterdi. Gelen tepkilerin ardından 12 yaşındaki çocukların 'staj' adı altında A101'de çalıştırılmasını öngören protokol MEB tarafından iptal edildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Vergi, harç ve cezalara rekor zam yolda


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı vergi, harç ve cezalara uygulanmak üzere 2022 yılına ilişkin 'yeniden değerleme' oranını esas olan veriyi açıkladı. 2023 için uygulanacak yeniden değerleme oranı da yüzde 122,9 oldu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

İSİG: Son 20 yılda en az 30 bin işçi çalışırken hayatını kaybetti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), iş cinayetlerine dair hazırladığı Ekim ayı raporunu açıkladı. AKP'nin iktidar olduğu 20 yılda ise en 30 bin 224 işçi hayatını kaybetti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



 

Demirtaş, Elon Musk'a seslendi: Ayda 7 dolara ne dersin?

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’a "Platformu satın alır almaz mavi tik ile oynamanız hiç hoş değil. Ayda 7 dolara ne dersin?" diye seslendi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
 


 

TÜİK'in ENAG’ı aleyhine açtığı dava reddedildi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) açıkladığı enflasyon rakamlarıyla ilgili aleyhte açtığı dava reddedildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN



 

İzmir Barosu seçimlerindeki konuşması nedeniyle hedef gösterilen avukat gözaltına alındı

İzmir Barosu Genel Kurulu’ndu ‘Jin jiyan azadi’ sloganı atttığı için hedef gösterilen ÖHD üyesi avukat Aryen Turan gözaltına alındı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kılıçdaroğlu Londra'da gençlere seslendi:O parayı size Bay Kemal bulup getirecek

İngiltere'den gençlere seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Emeğiniz para edecek. Çünkü hiçbirinizin yeri sokaklar değildir. Hepinizin yeri girişim evleridir. O parayı da size Bay Kemal bulacak." dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim