Gazete Emek- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisine yönelik açılan kapatma davasına ilişkin,HDP’yi kapatacaklarsa HDP ile birlikte AKP’yi de kapatmaları gerekir."diye konuştu. Demirtaş, "PKK ve Öcalan ile görüşme yapan biz değiliz, Erdoğan’ın kendisidir. Biz, görüşen taraflar arasında hem kolaylaştırıcı olduk hem de görüşen taraflara kendi çözüm önerilerimizi sunduk. Ama ne Kandil’in ne de İmralı’nın muhatabı biz değildik. Resmi muhatap Erdoğan ve hükümetin bizzat kendisiydi” ifadelerine yer verdi.

Gazeteci-yazar Oral Çalışırlar, CNN Türk'te yayımlanan Tarafsız Bölge programında Altan Tan ve Hulki Cevizoğlu arasında ‘terör propagandası’ tartışması değerlendirdi. Çalışırlar, “Bu milliyetçiotoriter suçlamaya muhatap olanlar, AK Parti’ye yakın isimler." ifadelerine yer verdi.

GÜNÜN ÖZETİ

Demirtaş: PKK ve Abdullah Öcalan ile Erdoğan görüştü

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin kapatılma davası ile igili açıklamalarda bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Oral Çalışlar, Altan Tan ile Hulki Cevizoğlu arasında yaşananları değerlendirdi: Bu milliyetçiotoriter suçlamaya muhatap olanlar, AKP’ye yakın isimler

Gazeteci-yazar Oral Çalışırlar, CNN Türk ekranlarında yayımlanan Tarafsız Bölge programında Altan Tan ile Hulki Cevizoğlu arasında yaşanan gerilimi değerlendirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kars’ta hamile bir kadını taciz eden şoför: "Bana hiçbir şey olmaz"

Kars'ta işe gitmek için otobüse binen hamile bir kadın, şoföre 'yavaş ol hamileyim' dediği için şoförün taciz ve tehditlerine maruz kaldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AYM, HDP’li Gergerlioğlu’nun başvurusunu reddetti

AYM, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine karşı yaptığı başvuruyu reddetti. Vekilliğinin düşürülmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları başvuru reddedilen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, ‘Bununla ilgili AİHM’e gidiyoruz’ dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AYM, HDP'nin kapatılması davasında iddianameyi iade etti

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada, usul yönünden eksiklik tespit ettiği iddianameyi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından 6 gazeteciyi hedef gösterdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter’dan yaptığı açıklamada erken seçim iddialarını dile getiren gazetecileri hedef aldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

HDP'nin düzenlediği forumda konuşan Ahmet Türk, "çaresiz" değiliz diyerek yeni yol haritasına vurgu yaptı

HDP’nin kapatılmasına yönelik  açılan davaya tepki gösteren Ahmet Türk, “Partilerin kapatılması elbette bizler açısından önemlidir ama seçeneksiz değiliz, çaresiz değiliz, biz yaratıcıyız” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Leyla Güven, Ötekilerin Gündemi'nin sorularını yanıtladı; Kadınlar olarak nasıl zorlu bir yoldan geldiler, hangi duvarları aştılar?

DTK Eş Başkanı ve HDP eski Milletvekili Leyla Güven, “Biz Kadınlar olarak iddia ediyoruz, “dünya iyi yönetilmiyor!” Dünyanın her yerinde yaşanan kaos, kriz, eşitsizlikler, çelişkiler bu durumu açıkça ortaya koyuyor. Ulus devletçiliğin, tekçiliğin, milliyetçiliğin, dinciliğin gelinen aşamada topluma hiçbir faydasının olmadığı açıkça ortada durmaktadır.”

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bir kişiyi 'cennet' vaadiyle 50 bin TL dolandırdılar!

Kayseri’de bir restoran işletmecisini, 'cennete gideceksin' vaadi ile 50 bin TL dolandırdığı için yargılanan H.S. (42), 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Güvenlik Soruşturması teklifi muhalefetin oylarıyla reddedildi

Kamuya ilk kez atanacak vatandaşlar için güvenlik soruşturması öngören kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda muhalefetin oylarıyla reddedildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İmamoğlu'ndan HDP tepkisi: 6 milyon oy almış partiye ‘terörist’ gözüyle bakamazsınız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP’ye kapatma davası açılmasına tepki göstererek, “Altı milyon oy almış partiye terörist gözüyle bakarsanız ben bunun karşısındayım” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Yeniden şekillenen Ortadoğu'ya ilişkin dikkat çeken rapor: Rand Corporation'un 2021 yılı Ortadoğu raporunda Suriye ve Kürtler

Rand Corporation Düşünce Kuruluşu, 2021 yılına ilişkin ‘Orta Doğu’da ABD Stratejisini Yeniden Tasarlamak’  ismiyle çok kapsamlı raporunu yayımladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Gazeteci Turgut Dedeoğlu'na kesilen ‘sosyal mesafe cezası’ yargıdan döndü

Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği, gazeteci Turgut Dedeoğlu’na kesilen 3 bin 150 TL’lik idari para cezasını iptal etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kısa çalışma ödeneği bitiyor: Binlerce kişi işsiz kalabilir

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Mart ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneğinin 5 Nisan’da hesaplara yatırılacağını açıkladı. Konuya ilişkin konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu,"Enflasyon oranları ortada. Kısa çalışma ödeneği uygulamasının sonlandırılması, yaşanan bu yoksullaşmayı ve gelir kaybını daha da derinleştirecek.” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

AKP'li Nergis: Kadına şiddette kadınların hiç mi payı yok?

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, kadına yönelik şiddete ilişkin, "O kadınları öldürenleri yetiştirenler de kadınlar. Hiç mi kadınların payı yok bu şiddette?" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Direnişteki Migros depo işçileri yine gözaltına alındı

Direnişteki Migros depo işçilerinin, Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın evinin önünde yapacağı eyleme polis müdahale etti, 16 işçi gözaltına alındı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

İkinci el araç piyasasını değiştirecek hamle! İkinci el araç satışına da vergi geliyor

AKP yasa taslağı hazırladı, ikinci el araç satışından vergi almak için harekete geçildi. Taslağa göre ikinci el satıştan binde 5 vergi alınacak, satış değeri aracın kasko değerinden düşük gösterilemeyecek.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim