Gazete Emek- Demokratik Topluk Kongresi’ne (DTK) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 3 gün önce düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan aralarında gazeteci Hakkı Boltan’ın da bulunduğu 12 kişi, tutuldukları Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi. 

Savcılık işlemlerinin ardından savcılık, gazeteci Hakkı Boltan, HDP eski Siirt Milletvekili Hatice Kocaman, HDP Diyarbakır İl Örgütü Yöneticisi Edip Binbir, DİK üyesi Mele Emin Ay, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Enerji Sanayi ve Maden Sendikası (ESM) üyesi Medeni Tutşi, görevden alınan Eğil Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Ensarioğlu, HDP eski İl Örgütü yöneticisi Çiğdem Ekti, MEBYA-DER eski Eşbaşkanı Ayşe Dicle ile Mekiye Güzel, Halis Bilen, Vezir Tekin ve Vahap Günay’ı, “Örgüte üye olmak” iddiasıyla tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. 

Mahkeme, HDP Diyarbakır İl Yöneticisi Edip Binbir, HDP eski İl Yöneticisi Çiğdem Ekti, Mekiye Güzel ve DİK üyesi mele Emin Ay’ın “Örgüte üye olmak” gerekçesiyle tutuklanmasına, diğer kişilerin ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP’li Sur Belediyesi Meclis üyesi Ömer Filitoğlu’nun gözaltı süresi ise Pazartesi gününe kadar uzatıldı. Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyesi Mele (İmam) Naif Erdem ise, emniyetteki ifadesinin ardından, Hüseyin Kaya ise  savcılık işlemlerinin ardından savcılıkça serbest bırakıldı.

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim