Gazete Emek- İstanbul Valiliği'nden bugün yapılan yazılı açıklamada; İstanbul Vakfı'nın, İBB iştiraklerinden İSBAK A.Ş.'ye ait dijital işlem yapmaya fırsat veren kioskları iki ayrı AVM'ye (Akasya ve Akmerkez) kurarak buradan izinsiz biçimde para topladığını belirtti.

Ekonomik krizin büyüdüğü satın alma gücünün düştüğü Türkiye’de elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere faturalara yansıtılan zamlara karşı halkın tepkisi büyüyor. 2022 yılının ilk faturaları önceki aya oranla yüzde 125 zamlıydı. Yeni yıla zamlarla, yüksek faturalarla giren esnaf bir çok kentte sokağa çıktı. Faturaları protesto etti.

GÜNÜN ÖZETİ 

Otomobil kredilerine yeni düzenleme

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme olacağını bildirdi. Yerli otomobilin çıkışıyla otomobil kredileri konusunda artırım olacağını açıklayan Akben, taksit sayısının artırılması ile ilgili de görüşmelerin yapılacağını duyurdu. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Kemal Kılıçdaroğlu: HDP Millet İttifakı'na gelmek istemez

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin Millet İttifakı'na gelmek istemeyeceğini ileri sürdü. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Koronavirüs salgınına ilişkin sözleri gündem olan Oytun Erbaş: Bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu

Koronavirüsün Türkleri etkilemeyeceğini iddia eden Oytun Erbaş, "Biz Anadolu'dan gelmiş, bir şeyler yapmaya çalışan çocuklarız. O çocuklara hep dur dediler. Eğer bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu" ifadelerini kullandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 Kafelerde ilk siparişinde 30 TL ödemeyen oturamayacak

İstanbul'da bulunan bazı kafelere 'sipariş sınırı' getirildi. Müşterilerin masaya oturmak için 30 TL'lik sipariş vermeleri gerekiyor. Kafede oturmaya devam etmek içinse 6 saat sonra ikinci sipariş vermek gerekiyor. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Hakkari İl Emniyet Müdürü Pınar, aşiret ağasını protokolde ağırladı

Hakkari İl Emniyet Müdürü Salavet Mete Pınar, Sılehi aşireti ağası Mehmet Alayı Atlı'yı Hakkari Polis Evi'nde verdiği yemekte protokol olarak ağırladı. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Ümraniye T Tipi Cezaevinde yangın!

Ümraniye T Tipi Cezaevi'nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu: Kadının yeniden regl olması için aradan 15 gün geçmesi lazım

İlahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu,bir okulundan gelen soruya  "bir kadının regl olabilmesi için aradan 15 gün geçmesi gerekir" diyerek tepki çeken bir yorumda bulundu. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

İstanbul Valiliği'nden İBB hakkında soruşturma

İstanbul Valiliği, İBB İştiraklerinden İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK A.Ş) tarafından dijital yöntemle yardım toplanmasıyla ilgili, “izinsiz” olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Meteoroloji uyardı: Birçok ilde kar ve sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Karadeniz kıyıları sağanak yağışlı, iç bölgeleri kar yağışlı, İç Anadolu'nun güney ve doğusu kar yağışlı, Hatay, Adana, Mersin, Osmaniye çevreleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu sağanak yağışlı ve Hakkari, Şırnak, Van çevreleri de kar yağışlı olması bekleniyor.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

Editör: TE Bilişim