Gazete Emek- 104 emekli amiralin Montrö bildirisini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bildirinin art niyetli olduğunu ifade etti, tartışmanın kesinlikle ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemeyeceğini savundu.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Seçimi beklemeden, bugünden itibaren kurulacak bir demokrasi ittifakı son derece anlamlı ve kıymetli olacaktır" ifadelerini kullandı.

GÜNÜN ÖZETİ

Gergerlioğlu’dan ilk mesaj: Vekili olduğum onurlu halkı her koşulda savunacağım

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu kaldığı cezaevinden  “Vekili olduğum onurlu halkı her koşulda savunacağım” mesajını iletti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan'dan emekli amirallerin bildirisine ilişkin açıklama: Art niyetli bir girişimdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki değerlendirme toplantısının ardından açıklarda bulundu. Erdoğan, "Emekli amirallerin vazifesi, darbe imaları içeren bildiriler yayınlamak değildir. Gece yarısı gerçekleştirilen bu eylem, art niyetli bir girişimdir." diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Demirtaş: Seçimi beklemeden kurulacak bir demokrasi ittifakı anlamlı ve kıymetli olacaktır

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefete seçimleri beklemeden yeni bir 'demokrasi ittifakı' kurma çağrısını yineledi. Demirtaş, “MHP AK Parti'den faydalanarak devleti ele geçirmek istiyor ama başarılı olamayacak” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Adalet nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesi: Savcılar suça ortak oluyor

Urfa Adliyesi önünde başlattıkları oturma eylemine  28.gününde devam eden Şenyaşar ailesi, "Savcılar katilleri koruyarak suça ortak oluyor"  diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Bahçeli'nin 313 generale yazdığı mektup ortaya çıktı: "Siyasi iktidarı uyarın"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 2004 yılında 313 generale "siyasi iktidarı uyarmaları" için mektup yazdığı ortaya çıktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Haklarında soruşturma açılan emekli amirallerin lojman ve koruma hakları iptal edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bildiriye imza atan 14 emekli general hakkında gözaltı kararı verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bildiriye imza atan emekli amiraller hakkında yaptırım çağrısında bulunmasının ardından 104 emekli amiralin lojman ve koruma hakları iptal edildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Diyarbakır’da operasyon: Çok sayıda kişi gözaltında

Diyarbakır’da Rosa Kadın Derneği ve birçok eve polislerce baskın düzenlendi. Düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Fazıl Say'dan CHP'ye 'Kürt sorunu' eleştirisi

Piyanist ve besteci Fazıl Say, CHP’yi eleştirerek, "Siz iktidardan korkuyorsunuz. Siz genç nesle ulaşmaktan, 40 yıllık Kürt sorunundan korkuyorsunuz” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

İşsiz kalan kafe emekçisi Ramazan Ünal yaşamına son verdi

Diyarbakır’da yaşayan 33 yaşındaki Ramazan Ünal, ekonomik nedenlerden dolayı intihar etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

103 emekli amiralin ardından eski milletvekilleri de bir bildiri yayımladı

103 emekli amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin bildiri yayımlamasının ardından bu kez de eski milletvekilleri bir bildiri yayımladı. Yayımlanan bildiride, "Montrö Sözleşmesi’nin tartışılmaya açılmasını, öneminin azaltılmasını biz de doğru bulmuyoruz." denildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Yurtiçi kargo, Kürt gazetecilerin aldığı ödülleri kırık şekilde teslim etti

Daha önce birçok tepki çeken uygulaması olan Yurtiçi kargo bir skandala daha imza attı. Yurtiçi kargo, cezaevinde bulunduğu süre içerisinde Kürt gazetecilerin kazandığı ödülü kırık bir şekilde gönderdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Prof. Dr. Mustafa Armağan: Montrö'nün fesih süreci başlayacaktır

Prof. Dr. Mustafa Armağan, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin "Madde 28'e göre bal gibi feshedilir. Önünde bir engel yok" diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

MÜSİAD Başkanı: Ekonomik olarak sorunlarımız var

MÜSİAD’ın Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Elbette ekonomik olarak karşımızda ciddi sorunlarımız var” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Patronları tarafından darp edilen çocuğa hapis istemi

Afyonkarahisar’da yevmiyesini istediği patronları tarafından darp edilen 16 yaşındaki Ş.C.K. hakkında hazırlanan iddianamede 6 yıla kadar hapsi istendi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Mardin’deki ırkçı öğretmene tepki yağdı: İnsanların Kürtçe konuşmasına tahammülüm kalmadı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Büşra Tarım isimli bir öğretmen twitter hesabından "Artık tayinim çıkabilir mi Allah’ım. İnsanların Kürtçe konuşmasına tahammülüm kalmadı" ifadelerini kullandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Saba Tümer’in ‘kahkahası’ 90 bin liraya satıldı

Ünlü sunucu Saba Tümer kahkahasını NFT olarak 90 bin TL'ye sattı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Fenerbahçe kongre üyesi evinde ölü bulundu

Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi iş insanı Oğuzhan Sarıoğlu evinde ölü bulundu. Sarıoğlu'nun bir süredir evde koronavirüs tedavisi gördüğü öğrenildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

2020 yılında Kod 29'la 176 bin 662 kişi işten çıkarıldı

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, işten çıkarma yasağının olduğu 2020’de her gün ortalama 491 çalışanın Kod 29’la işten çıkarıldığını açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Küçük bir çocuğu istismar ettiğini itiraf eden Alihan Şimşek hakkında kampanya: 'Tutuklansın'

Özgecan Aslan'a hakaret eden ve 3 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar ettiğini itiraf eden  Alihan Şimşek isimli erkek hakkında “Sapık Alihan tutuklansın” etiketiyle sosyal medya üzerinden kampanya başlatıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim