Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 

Kobane Davası'nın 11'inci duruşması, Sincan Cezaevi Kampüsünde devam edecek. (10.00)




 

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle birçok kentte açıklama yapılacak. (11.00-15.00)




 

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin gelişmeler 41. gününde takip ediliyor.  


 

CHP ve HDP'nin TBMM Grup Toplantısı gerçekleştirilecek. (12.45)




 

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, TFF'nin Riva Tesisleri'nde toplanacak. (İstanbul/11.00)




 

Gazeteci Metin Cihan’ın haber kaynağı olan bir diğer sanık ile birlikte “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçlamasıyla yargılandığı davanın 2'nci duruşması İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (İstanbul/11.00)




 

KCK ana davada 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezası geçtiğimiz yıl Yargıtay tarafından bozulan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van milletvekili Tayip Temel ve HDP Mardin  milletvekili Pero Dündar’ın da aralarında bulunduğu 38 kişinin “örgüt kurmak ve yönetmek” suçlamasıyla yeniden yargılandığı davanın 7'nci duruşması Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.  (Diyarbakır/09.15)





 

Diyarbakır'da zırhlı araçtan açılan ateşle hayatını kaybeden 12 yaşındaki Helin Hasret Şen'in ölümüyle ilgili polis Abdullah E.'nin yargılandığı dava Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (11.30)




 

SES Şişli Şubesi, aralarında eski eş başkanlar, MYK üyeleri ve şube yönetim kurulu üyelerinin de olduğu 8 kişi hakkında açılan davanın yarın görülecek duruşması öncesi, bugün şube binasında basın toplantısı gerçekleştirecek. (İstanbul/12.30)




 

Ziraat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Veteriner hekim atamalarına ilişkin oda binasında açıklama yapacak.(12.30) 


 

 

Gazeteci Rüstem Batum’un “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın 16. duruşması İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (İstanbul/11.10)




 

Gazeteci Metin Cihan’ın haber kaynağı olan bir diğer sanık ile birlikte “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçlamasıyla yargılandığı davanın 2'nci duruşması İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (İstanbul/11.00)




 

 İstanbul Tabip Odası, yapacağı olağan seçimli genel kurul öncesinde Cağaloğlu'ndaki binasında basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)



 

Dev Yapı-İş Sendikası ve İnşaat-İş Sendikası, Ataşehir'de bulunan Finans Merkezi şantiyesinde hakları gasp edilen üyeleri için şantiye önünde yapacağı açıklama ile direnişe başlayacak. (13.00)


 

Sivil toplum örgütleri temsilcileri, Kırıklar F Tipi Cezaevi savcısıyla yaptığı görüşmeye dair İHD İzmir Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyecek. (14.00)

 



 

SES İzmir Şubesi, asistan hekimlerin sorunlarına dair sendika binasında basın toplantısı düzenleyecek. (17.30)




 

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final mücadelesi başlayacak; Manchester City-Atletico Madrid, Benfica-Liverpool ilk maçları yapılacak. (Manchester/Lizbon/22.00)

Editör: TE Bilişim