Gazete Emek- 700. haftadan bu yana eylemlerine izin verilmeyen Cumartesi Anneleri’ne polis, 704. haftada da müdahale etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından 700’üncü haftadan beri oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri’ne 704’üncü haftada Galatasaray Meydanı’nda eylemlerini yapmalarına izin verilmeyerek polis tarafından müdahale edildi. 

1995 yılında evinin önünden polisler tarafından kaçırılıp gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun polislere seslenerek "Anayasal hakkımız olan açıklama yapmamız engelleniyor. Verin mezarlarımızı, adaleti sağlayın biz de vazgeçelim buraya gelmekten” dedi.

Cumartesi Anneleri'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "704. haftamız polis ablukası altında" denilerek şu şekilde paylaşım yapıldı:

"" Beyoğlu Kaymakamlığının Galatasaray’ın yasak gerekçeleri Anayasal güvence altında olan toplantı ve gösteri hakkımızın ihlalidir. Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve çok sayıda yerel mahkeme kararlarına göre toplantı ve gösteri özgürlüğümüzün özüne dokunan bir kısıtlamadır.Bu gerekçeler, Anayasa’nın 90. maddesine göre iç hukukumuzun bir parçası sayılan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 11. maddesi ile koruma altına alınan barışçıl toplanma hakkımızın ihlalidir. Beyoğlu Kaymakamlığı hukuksuzluğunu bizim kadar bildiği, yasaklama kararından derhal vazgeçmelidir!"


Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim