Gazete Emek- Mardin’de kesinleşmiş 4 yıl 2 ay cezası olduğu gerekçesiyle Nisan ayında tutuklanarak cezaevine gönderilen Meles Tekin (73) hastalıkla boğuşuyor.

 Elazığ Cezaevi’nde sürekli revire çıkan, koğuşta diyaliz tedavisi gören ve doktor kararıyla Adli Tıp Kurumu (ATK) raporu için Adana’ya sevk edilen Meles’in beklediği ATK raporu 5 ay sonra çıktı. Raporun 2 ay içerisinde çıkarılacağı söylenmesine rağmen 5 ay sonra hazırlanan ATK raporunda eksikliklerin de olduğu yazılarak Meles için ‘cezaevinde kalabilir’ denildi. Bu raporla avukatların yaptığı denetimli serbestlik ve ev hapsi talebi de reddedildi. 

İlerlemiş yaşı nedeniyle birden fazla sağlık sorunu olan Meles, en son revir doktorunun isteğiyle koğuşta diyaliz tedavisi görmesi yönünde karar verildi. Koğuştaki tutukluların desteği ile günlük ihtiyaçlarını idame ettiren Meles’te kalp, göğüs, tansiyon ve şeker hastalıkları da bulunuyor. Cezaevinde sürekli tansiyonu yükselen Meles’in iki günde bir revire çıktığı öğrenildi. Meles’in vücudunda şişkinlik olduğu da aktarıldı. Karaciğer rahatsızlığı yüzünden yürümekte dahi zorlanan Meles’in her görüşte moralli olduğunu dile getiren kızı Emine Tekin, “Bırakılır diye tahmin ediyorduk. Ama Adana’ya götürüldü de bir şey olmadı. Revir doktoru onu oraya sevk etmişti. Şimdi ‘cezaevinde kalabilir bir hastalığı yok’ diyorlar. Morali iyi, bize iyi gözükmeye çalışıyor ama birden fazla hastalığı var” dedi.


Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi

Editör: TE Bilişim