Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsüyle ilgili anayasa teklifi içerisinde aile yapısına dair unsurların da yer alacağını söyledi. Çekya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan konuyla ilgili soruya “Aile filan hepsi bu işin içinde. Öyle bir şey yapıyoruz ki ne kadar samimisin, değilsin; bunu burada göreceğiz” cevabını verdi.

 

 

 

 

 

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, aralık ayında belirlenecek olan 2023 yılı asgari ücret zammına ilkişkin değerlendirmelerde bulundu, "İkinci dönemde 6. aydan sonraki enflasyonu dikkate alırsanız bu benim şuandaki hesaplamalarıma göre konuşulan bir şey yok, görüşmeler dahi başlamadı ama 7 bin 500 seviyelerinde bir asgari ücret belki onun üstünde düşünülebilir" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

GÜNÜN ÖZETİ 

 

 

 

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun “başörtüsü” çıkışını değerlendirdi: Kapanmış yaraların üzerinde konuşmayı doğru bulmuyorum

 

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal güvence getirilmesi teklifini değerlendirdi. Akşener “Kapanmış yaraların üzerinde konuşmayı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim” dedi

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahmet Hakan sokak röportajlarının yasaklanmasını istedi: Topluma öfke, nefret, kin duyguları ekiliyor" 

 

 

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, sokak röportajlarının yasaklanmasını istedi.

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erdoğan'dan anayasa değişikliği açıklaması: "Aile filan hepsi bu işin içinde"

 

 

Anayasa değişikliğinde 'aile kurumuna' dair düzenleme yapacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Kılıçdaroğlu'na gönderme yaparak, "Aile filan hepsi bu işin içinde, öyle bir şey yapıyoruz ki hadi bakalım görelim seni" dedi. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

 

Anayasa değişikliği tartışmaları: Kimler ne söyledi? 

 

CHP'nin başörtüsü teklifi ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasal değişiklik çağrısının ardından başlayan anayasa değişikliği tartışmalarına ilişkin kimler ne söyledi? 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

İletişim Emekçileri Dayanışma Ağı'ndan sansür yasasına karşı eylem çağrısı

 

İletişim Emekçileri Dayanışma Ağı, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde 14 maddesi daha kabul edilen ve kamuoyunda 'sansür yasası' olarak bilinen 'Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı eylem çağrısı yaptı.

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

AKP'li Özhaseki'den 'bir şey deme, he de geç' açıklaması: Olgunluk olsun diye dedim

 

 

Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Mehmet Özhaseki arasındaki “Bir şey deme, he de geç gitsin” diyalogu gündem oldu. Özhaseki, gündeme gelen sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "olgunluk olsun diye" öyle konuştuğunu söyledi. 

 

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültür ve Cemevleri Başkanlığı kurulacak

 

 

Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı kapsamında Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulacağını açıkladı. 

 

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

Bakan Nebati'den "asgari ücret" açıklaması: Enflasyonun altında bir artış asla olmayacak

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücret ve memura zamla ilgili de "Enflasyonun altında bir artış asla olmayacak" ifadelerini kullandı.

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

Editör: TE Bilişim