Gazete Emek-  İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı ve Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketleyerek yaptığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü paylaşımına,“HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum."tepki gösterdi.

Diyarbakır’da ise UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Diyarbakır Kalesi’nin Keçi Burcu’na, Kürtçe “Em ji Erdoğan hez dikin” yazılı ve “Biz Erdoğan’ı seviyoruz” anlamına gelen pankart asıldı.

GÜNÜN ÖZETİ

MHP'den 92 yaşındaki kadına tecavüz edip öldüren Aytu Çetin’e ilişkin yeni açıklama

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık da zanlının partileriyle bir ilişkisi olmadığını bildirdi. Bahçeli'nin başdanışmanı Yıldıray Çiçek, ise yaptığı paylaşımda saldırganın aslında HDP'li olduğunu öne sürdü.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ekrem İmamoğlu'ndan 8 Mart paylaşımına ilişkin tepkilere yanıt: İçi tamamen iyi duygularla doludur

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketleyerek yaptığı 8 Mart paylaşımına gelen eleştirilere,  “İçi tamamen iyi duygularla doludur” diyerek yanıtladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Gazeteci Levent Gültekin'e saldırı

Gazeteci Levent Gültekin, sosyal medya hesabından 25 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradığını duyurdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kod-29 ile işten çıkarılan Orhan Yıldız, süresiz açlık grevine başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Kod-29 gerekçe gösterilerek işten çıkarılan işçilerden Orhan Yıldız, açlık grevine başladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan: "Bugün her alanda kadının adı varsa AKP sayesindedir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, “Kadını anne, eş, evlat velhasıl insan olmaktan çıkarıp köksüz, ruhsuz bir birey sıfatıyla karşımıza dikmeye kalkanların oyununa gelmeyeceğiz. Kadın en başta annedir” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bir kadın cinayeti daha! Öldürüp paketledi, kurye ile babasının evine gönderdi

Antalya'da 4,5 aydır kayıp olarak aranan 20 yaşındaki Mervenur Polat, bir binanın ortak kullanım alanında, folyoya sarılı halde ölü bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kemal Kılıçdaroğlu: İktidar, Kürt kökenli vatandaşlarımızı düşmanlaştırıyor

Gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidar, Kürt kökenli vatandaşlarımızı düşmanlaştırıyor. Bu, toplumsal barışımızın dibine dinamit koymak demektir” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Reklam yasağına rağmen Diyarbakır Surlarına 'Em ji Erdoğan hez dikin' pankartı asıldı

KADES uygulamasında Kürtçe’ye yer verilmezken ABD'nin New York kentindeki reklam panosunda yer alan "Stop Erdoğan" ifadesine  yanıt olarak Diyarbakır Surlarına Kürtçe "Em ji Erdoğan hez dikin" yazılı ve "Biz Erdoğan'ı seviyoruz" anlamı  taşıyan pankart asıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Akşener'den İmamoğlu'nun 8 Mart paylaşımına yanıt

Ankara'da temaslarda bulunan Meral Akşener, " Sayın İmamoğlu'nun paylaşımını bizim arkadaşlarımızın çoğu da beğenmedi, haklıdırlar” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ceylan Önkol davasında İçişleri Bakanlığı kusurlu bulundu

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde koyunlarını otlatırken havan mermisinin patlaması sonucu yaşamını yitiren 12 yaşındaki Ceylan Önkol’un ölümüyle ilgili açılan davada, İçişleri Bakanlığı yüzde 90 kusurlu bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Emniyete KADES tepkisi: Kürtçe neden yok?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün  sosyal medya hesabından duyurduğu Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının Türkçe'nin yanı sıra Farsça, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca dil seçenekleriyle hizmet vermeye başlaması üzerine  sosyal medyada binlerce kullanıcı Türkiye'de en çok konuşulan ikinci dil olan Kürtçe’nin seçenekler arasında yer almamasına tepki gösterdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İmamoğlu'nun Buldan ve Akşener’i kutladığı 8 Mart mesajına İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan tepki

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı ve Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketleyerek yaptığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü paylaşımına tepki gösterdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
 

İstanbul Sözleşmesi nedir? İktidarın hedef aldığı bu sözleşme kadını nasıl korur?

 Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu ve 2011 yılında kabul edilen İstanbul Sözleşmesi nedir? İktidarın hedef aldığı bu sözleşmenin kadınları korumak yerine kaldırılmak istenen maddeleri neler?

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

DİSK-AR: Her dört kadından sadece biri çalışıyor

DİSK-AR’ın hazırladığı “Covid-19 döneminde Kadın İşgücünün Durumu” adlı rapora göre, Türkiye’de her dört kadından yalnızca biri çalışıyor.  Pandemi döneminin etkisi ile kadınların aylık ortalama iş kaybı 1 milyon 484 bine ulaştı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Demirtaş’tan 8 Mart mesajı: Bizi ancak kadınların mücadelesi düzeltebilir

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlandı. Demirtaş, “ Bizi ancak kadınların mücadelesi düzeltebilir.” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim