Gazete Emek- Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İsrail'in bir Kürdistan kurmaya çalıştığını iddia ederek hükümete Suriye ve Irak'a yönelik tavsiyelerde bulundu. Perinçek'in bu mesajlarına sosyal medyada tepki yağdı.

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, 'AK Parti içindeki savaşlarda son durum' başlığıyla yayımlanan yazısında, “Her AK Parti mensubunun kabul etmesi gereken bir konu var. Artık AK Parti’nin de içi fitne-fesat dolu bir kaynayan kazan haline geldi. Aynı şey AK Parti medyası için de geçerli.” İfadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Mayıs'ta başlayacak yeni normalleşme takvimi içinde okulların açılışıyla ilgili sürecin de yer alacağını belirtti. Erdoğan, "17 Mayıs itibari ile başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak." diye konuştu.

GÜNÜN ÖZETİ

Chp’li Cihangir İslam: HDP, Millet ittifakı içinde yer almalı

CHP'li vekil Cihangir İslam, Millet İttifakı üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İslam, HDP’nin Millet İttifakı içerisinde olması gerektiğini söyledi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Doğu Perinçek'ten Mescid'i Aksa üzerinden hükümete Kürdistan çağrısı: Derhal harekete geçilmeli

İsrail'in Filistin ve Mescid'i Aksa'ya yönelik saldırısına ilişkin tepkiler sürerken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de sosyal medya hesabından ilginç bir mesaj paylaştı. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan'dan ‘normalleşme takvimi’ hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “17 Mayıs’ta başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu takvimde okulların açılış konusu da yer alacak.” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Sinan Ok: Ekonomik nedenlerle intihar edenlerin gerçek sayısı açıklanmıyor

Son zamanlarda geçim sıkıntısı nedeniyle artan intihar vakalarına ilişkin konuşan İstihdam Uzmanı Sinan Ok, resmi rakamların kamuoyundan gizlendiğini belirterek, “Kaç kişinin ekonomik nedenlerle yaşamını yitirdiği ya da bu yolda intihar ettiği bilinmemekte, tıpkı iş cinayetlerindeki sayıların resmi olarak açıklanmaması gibi.” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Leyla Güven’den Emine Şenyaşar’a Anneler Günü mektubu

DTK’nın tutuklu Eş Başkanı Leyla Güven, “adalet” nöbetinin 61’inci gününde olan Emine Şenyaşar’a Anneler Günü dolayasıyla gönderdiği mektupta, “Sana ve bütün annelere sözümüzdür, içeride ve dışarıda, yaşamın her alanında sizlere layık olacak kalıcı ve onurlu bir barışı getireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Nagehan Alçı: “Artık AKP’nin içi fitne-fesat dolu bir kaynayan kazan haline geldi”

HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, AKP'nin CHP'yi eleştiren, "Yalan Üretim Merkezi" videosunu silmesine ilişkin olarak kaleme aldığı yazısında, "Her AK Parti mensubunun kabul etmesi gereken bir konu var. Artık AK Parti’nin de içi fitne-fesat dolu bir kaynayan kazan haline geldi" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İBB'ye ait Halk Ekmek büfesini yakan şüpheli yakalandı

İBB ile AKP'li ilçe belediyeleri arasında kriz konusu olan İBB'nin Halk Ekmek büfelerinden biri, Bakırköy'de yakılmıştı.İBB olay sonrası "sabotaj" açıklaması yaparken, şüpheli A.Y., düzenlenen operasyon sonucu Bağcılar'da yakalandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Başsavcılıktan Sedat Peker'in Yeldana Kaharman’la ilgili iddialarına yanıt

Sedat Peker’in Mehmet Ağar’ın oğlu AKP milletvekili Tolga Ağar’ı suçladığı 21 yaşındaki Kazakistanlı gazeteci Yeldana Kaharman’ın ölümüyle ilgili savcılıktan "intihar" açıklaması geldi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bayram öncesi 'tatil' kararı

Milli Eğitim Bakanlığı, kendisine bağlı tüm resmi ve özel okullarda kamu çalışanlarının idari izinli sayıldığı 10-11 ve 12 Mayıs'ta uzaktan eğitime ara verileceğini duyurdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırısı İstanbul’da protesto edildi

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da namaz kılan cemaate yönelik saldırısı, İstanbul'da protesto edildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Tam kapanmanın devam edeceği bayramda, köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, tam kapanma kapsamında olan Ramazan Ramazan Bayramı süresince köprü ve otoyollar ücretsiz olacak.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Van’da tandıra düşen kadın yaşamını yitirdi

Van’ın Erciş ilçesinde 34 yaşındaki bir kadın pişen ekmeği almak için eğildiği anda dengesini kaybederek tandıra düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim