Gazete Emek- İYİ Partili Ağıralioğlu'nun, "Biz Türk'ün Müslüman olmayanına Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürt'e niçin Kürt diyelim?" sözlerine destek veren Cübbeli Ahmet, “Kürtler; sahâbe-i kirâmdan Câbân el-Kürdî ve tâbi‘înin ulularından olan oğlu Meymûn ibni Câbân el- Kürdî Hazretleri’nin torunları ve akrabâsıdır. Dolayısıyla onlara ancak İslâm sıfatı ve Müslümanlık vasfı yakışır. Lâkin Türkün de Kürdün de maalesef kâfirleri bulunmaktadır” yorumunda bulundu.

 

 

 

 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), Temmuz ayında yaşanan işçi cinayetlerine ilişkin raporunu açıkladı. Temmuz’da en az 169 işçinin yaşamını yitirdiği belirtilen raporda, tarım ve orman iş kolunda toplamda 55 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Buna göre 7 ayda en az 199 kişi bu alanlarda yaşamını yitirdi.

 

 

GÜNÜN ÖZETİ 

 

 

81 ilin borç haritası çıkarıldı: Yüzde 85 artış 

 

 

BDDK, kredi değeri, kredi ve kredi kartı borçluluğu gibi değerler üzerinden Türkiye'nin borç haritasını çıkarttı. 81 şehirde son bir yılda kartlarda ortalama yüzde 85, ek hesaplarda ortalama yüzde 64 borç artışları görüldü.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

Reuters'tan Erdoğan ve seçim analizi: Dış politika hamleleriyle ekonomik krizi unutturmak

 

Reuters, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim stratejisi olarak ekonomik krizi geri planda bırakmak için diplomatik kazanımları kullanabileceğini yazdı. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

Süleyman Soylu’dan Suriye’ye operasyon sinyali: Bölgenin tamamını kapatacağız 

 

 

Suriye'ye operasyon sinyali veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz, Türkiye sınırına dahil olan bölgenin tamamını kapatacağız. 25-30-40 kilometre aşağıya inerek, Kandil gibi terörün merkezi olan ana üsleri ortadan kaldırarak Türkiye’ye yönelik güvenlik konusundaki açığı bir vesileyle mümkün olduğunca azaltmaya çalışacağız.”dedi.

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

'Beynimde çip var, Amerika beni dinliyor' diyen kişiden doktora silahlı tehdit 

 

 

Elazığ'da özel bir hastanede nöroloji uzmanı olarak görev yapan doktor Oktay Kapan, bir hastanın silahlı saldırısına uğradı.  

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

İSİG: 2022 yılının ilk yedi ayında en az 1014 işçi hayatını kaybetti 

 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi tarafından paylaşılan ‘Temmuz Ayı İş Cinayetleri Raporu’nda, 2022 yılının ilk yedi ayında en az 1014 işçi hayatını kaybettiği belirtildi.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

WhatsApp, kullanıcılarına gönderilen mesajların silinebilme süresini değiştirdi 

 

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, kullanıcılarına gönderilen mesajların silinebilme süresini 2 günden uzun bir zamana uzattı.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

Cübbeli'den İYİ Partili Ağıralioğlu’na destek: "Müslüman olmayana Kürtlük sıfatı yakışmaz"

 

 

İYİ Partili Ağıralioğlu'nun, "Biz Türk'ün Müslüman olmayanına Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürt'e niçin Kürt diyelim?" sözlerine Cübbeli Ahmet'ten destek verdi.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

Editör: TE Bilişim