Gazete Emek-  "Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor" sözlerinin ardından AKP'li yetkililer tarafından hedef gösterilen ve gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'un tutuklanmasına karar verildi. Avukatı, Kolivar'ın geçmiş dönemdeki bir Twitter paylaşımdaki ifadeden dolayı 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklandığını ifade etti.

AKP heyetinin anayasa değişikliği teklifi için TBMM'de HDP'yi ziyaret etmesine yönelik tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP'ye yönelik "İşin ilginç tarafı, HDP vekilleri genel başkanlarını tutukladığı, belediyelerine kayyum atadığı için sabah akşam eleştirdikleri AK Parti ile aynı masaya oturmaktan zerre utanmadılar" diye konuştu.

GÜNÜN ÖZETİ

AKP Grup Başkanvekili Turan: HDP’ye aynı yerden bakıyoruz

AKP Grup Başkanvekili Turan, AKP heyetinin HDP Meclis Grubu'nu ziyareti hakkında "HDP'ye aynı yerden bakıyoruz" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bursa'da Suriyeli ailenin kaldığı evde yangın: 8’i çocuk 9 kişi yaşamını yitirdi

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir binada yangın çıktı. Dokuz kişinin yaşamını yitirdiği yangının sobadan kaynaklandığı belirtildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
 

Resmi Gazete'de yayımlandı: Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruldu

Kültür Bakanlığı bünyesinde 'Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
 

HDP'den Akşener'in 'AKP ile aynı masaya oturmaktan zerre utanmadılar' sözlerine yanıt: “Lahana ve perhiz turşusu misali”

AKP’nin HDP ziyaretini eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in "AK Parti ile aynı masaya oturmaktan zerre utanmadılar" sözlerine HDP’den “AKP bizim kapıdan çıkıp, koridoru yürüyüp İYİ Parti’ye gidip, kendilerinin söylemiyle ‘masa kurup’ görüştüler” yanıtı geldi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir" dediği için hedef alınan Cihan Kolivar tutuklandı

"Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir" dediği gerekçesiyle gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
 

Sırrı Süreyya Önder'e 5 ay hapis cezası verildi

HDP eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e "devleti ve hükümeti aşağılamak" gerekçesiyle 5 ay hapis cezası verildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Kürt seçmen raporu: "HDP oyunu yüzde 73'e çıkardı, AKP yarı yarıya düştü"

Spectrum House'nun araştırmasına göre; 2018 seçimlerinde AKP'ye oy verenlerin yüzde 14'ü "bu pazar seçim olsa" HDP'yi, yüzde 7'si de CHP'yi tercih etti. Yüzde 27,1'lik bir kesim ise "kararsız ve oy kullanmayacağını" söyledi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

AYM’den Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin karar: MEB ve 3 sendika dinlenecek


 

AYM, “Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması” istemine ilişkin MEB ile en yüksek üyeye sahip 3 sendikanın açıklamalarını sözlü olarak dinlemeye karar verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

İran'da Mahsa Amini eylemlerine katılan 15 bin kişi için verilen idam cezası onaylandı

İran'da parlamentosu, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümünün ardından yaşanan gösterilerde gözaltına alınan protestoculara idam cezası verilmesine yönelik tasarıyı oyladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim