Gazete Emek- Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yeni ihraçlar yaşandı. Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Diyarbakır Şube Eş Başkanları Mehmet Candar ve Nihal Yanık ile belediyede kadrolu işçi olarak çalışan Remzi Yıldırım, İçişleri Bakanlığı kararıyla ihraç edildi.

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş hakkında cinsiyetçi söylemlerde bulunan Serdar Saraç’a sosyal medyada tepki yağarak, tutuklanması istendi.

Saadet Partisi'nden geçen yılın mart ayında istifa eden Cihangir İslam, CHP’ye katıldı. İslam, CHP'nin bugün Meclis'teki grup toplantısı başlangıcında partiye geçti. İslam'a CHP rozetini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu taktı. 

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecine dair “gizli, tartışmalı, spekülatif hiçbir vaat” olmadığını savundu.

GÜNÜN ÖZETİ

Filipinler barış sürecinde yer alan müzakereci kadınlar yaşadıklarını anlattı: Erkekler ilk başta bizi 'felaket' olarak görüyordu

Demokratik Gelişim Enstitüsü'nün (DPI) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında "Kadınların Çatışma Çözümü Süreçlerine Katılımını Kutlamak: Zorlukların Üstesinden Gelmek ve Barışı Yeniden Gündeme Getirmek" başlıklı online karşılaştırmalı çalışma toplantısı yapıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Cem Bialetti işçileri greve çıktı

Cem Bialetti fabrikasında Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, TİS ve arabulucu görüşmelerinde anlaşmanın sağlanamaması üzerine greve çıktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AKP’li vekil Nergis’ten kadın cinayetlerine ilişkin tepki çeken sözler: Öldürülen erkek sayısı bunun 12 katı

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis Atçı katıldığı bir televizyon programında kadın cinayetlerinin abartıldığını savundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AYM’den 4 siyasi partiye ilişkin suç duyurusu

AYM, 4 siyasi partinin 2016 yılı faaliyetlerine ilişkin verdiği kararda, "inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler" tespit edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şube Eş Başkanları ihraç edildi

TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şube Eş Başkanları Mehmet Candar ve Nihal Yanık ve kadrolu işçi olarak çalışan Remzi Yıldırım kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden İçişleri Bakanlığı kararıyla ihraç edildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Eski patronundan alacağını isteyen çocuk işçiye saatlerce işkence edildi: Dinlene dinlene dövdüler

Eski patronundan 200 Tl alacağını isteyen çocuk işçi önce saatlerce pazarda çalıştırıldı. Ardından darp edildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ümitcan Uygun'un arkadaşı Gökhan Özbolat da Uygun gibi kadına uyguladığı şiddetin görüntülerini paylaştı

Aleyna Çakır olayının baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun‘un arkadaşı Gökhan Özbolat, bir kadını darp ettiği görüntüleri canlı yayında paylaştı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

NASA, Dünya'nın sonunun geleceği zamanı hesapladı

NASA, artan Güneş radyasyonu nedeniyle Dünya'da yaşamın bir milyar yıl sonra yok olacağını açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Demirtaş'ın annesine cinsiyetçi küfürler eden Serdar Saraç'ın tutuklanması için sosyal medyada kampanya yapıldı

Serdar Saraç isimli bir şahıs, paylaştığı video ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş hakkında kullandığı cinsiyetçi ifadeler sosyal medyada tepki topladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'nun ölüm nedeni belli oldu

Adli Tıp Kurumu, psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun kesin ölüm nedenini belirledi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Saadet Partisi’nen istifa eden Cihangir İslam, CHP’ye geçti

Saadet Partisi’nden istifa eden İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, CHP’ye geçti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Yüksek ve çok yüksek riskli il sayısı 48'e çıktı:  'Asıl artış 1-2 hafta sonra'

Türkiye, kademeli normalleşmenin ilk haftasının sonunda yüksek ve çok yüksek riskli il sayısı 39'dan 48'e yükseldi. Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Bu demektir ki pandemide biz yüksek riskli durumdayız. Bu durumun üzerinde kontrollü normalleşmenin etkisi olduğunu henüz görmüyoruz” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Demirtaş'tan 'çözüm sürecine' ilişkin çok tartışılan konulara ilişkin detaylı röportaj: HDP ile İYİ Parti arasında ilişki kurulmalı

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecini ilişkin, “Benim bildiğim gizli, tartışmalı, spekülatif hiçbir vaat yoktur. Vaat edilen ve edilmeyen her şey kamuoyunun bilgisi dahilindedir” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İşten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, işverenin çalışanını işten çıkarma yasağı, 17 Mart'tan itibaren 2 ay daha uzatıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim