Gazete Emek-  Organize suç örgütünün başındaki isim olan Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişi hakkında gözaltı operasyonu başlatıldı.

AP Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, Ursula von der Leyen'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la Beştepe'deki görüşmesinde yaşanan “koltuk krizi”ne dair yaptığı paylaşımda tutuklu HDP’li siyasetçileri hatırlattı. Amor, asıl endişe verici olanın HDP milletvekillerinin boşalan koltukları olduğunu söyledi.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’a “hakaret” gerekçesiyle yargılandığı dava görüldü. Demirtaş, duruşmada "Tayyip Erdoğan dedi ki “Bu terörist Demirtaş'ın bir hakkı varsa da koruyacak değiliz”. İşte siz onun gereğini yerine getiriyorsunuz." ifadelerini kullandı.

GÜNÜN ÖZETİ


Hasip Kaplan'dan HDP'ye tartışma yaratacak Hüda Par çağrısı

HDP'li eski Milletvekili Hasip Kaplan, Twetter hesabından yaptığı paylaşımda, "HDP ile Hüda Par aradaki buzları eritmelidir" ifadelerine yer verdi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


AP Türkiye Raportörü Amor'dan 'koltuk krizi' yorumu: Asıl endişe verici olan HDP'lilerin boşalan koltukları


Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, AK Başkanı Ursula von der Leyen'in Ankara’da yaşadığı koltuk krizine ilişkin "Beni asıl endişelendiren HDP milletvekilleri, belediye başkanlarının boşalan koltukları" diye konuştu.


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AKP'li üye Facebook üzerinden parti içi rant kavgalarını deşifre ederek istifa etti

Manisa'da Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Hamza Durmuş, sosyal medya hesabı üzerinden Yunusemre Belediyesi ile AKP teşkilatı arasında rant kavgası yaşandığını öne sürdü ve istifasını açıkladı.


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Sedat Peker ve suç örgütüne operasyon: 63 kişi için gözaltı kararı

Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişiye yönelik "organize suç örgütü" operasyonu başlatıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ahmet Mümtaz Taylan’dan Kürt Sorunu açıklaması: Çözüm için neyim varsa vermek isterim
Tiyatrocu Ahmet Mümtaz Taylan gündeme dair ve geçmişte yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Taylan, Kürt sorununun çözümüyle ilgili “Gerçekten elimde bir sihirli değnek olsaydı elbette ki iç barıştan başlardım” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

KESK'ten 'sosyal destekli 4 haftalık tam kapanma' talebi: Daha fazla ölmek istemiyoruz

KESK, artan koronavirüs vakaları nedeniyle kamu iş yerlerinde çalışanların çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığına yaptığı açıklamada, "Sosyal destekli 4 haftalık tam kapanma, kademeli açılma ve tam bir izolasyon hayata geçirilmelidir" ifadeleri kullanıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak, rakı içme tarifi verdi

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, sosyal medya hesabından rakı tüketimine ilişkin ilginç bir paylaşımda bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Demirtaş'ın bugün yapılan duruşmasındaki savunması; Erdoğan ve Bahçeli'ye ilişkin dikkat çeken ifadeler

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’a “hakaret” gerekçesiyle yargılandığı dava 7 Mayıs'a ertelendi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Emekli amirallerin yayımladığı bildirinin  aslı ortaya çıktı: Yayımlanmadan AKP'li bakana da gönderildi

Emekli Amiral Semih Çetin, "Whatsapp grubundaki metnin altındaki tarih 6 Nisan 2021 ve başında “Yüce Türk Milletine” diye bir ifade yok ve başında bildiri değil ‘basın duyurusu’ yazıyor" dedi. Amirallerin bildirisini yayımlayan ve AKP'ye yakınlığı ile bilinen Avaztürk'ün Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır ise, bildiri henüz yayımlanmadan önce AKP'li bir bakana da gönderdiğini ifade etti.


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Fatih Altaylı'dan Türkiye'ye 'otel' benzetmesi: Bu yönetim anlayışı ile otel yakında batar gibi görünüyor

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin, “Bu yönetim anlayışı ile otel yakında batar gibi görünüyor. Ya da battığını yakında anlar gibi"ifadelerini kullandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bakan Bekir Pakdemirli: İhtiyaç sahiplerine patates ve soğan dağıtacağız

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, stok artışlarını önlemek için patates ve kuru soğan alımına başlayacaklarını ve alımı yapılan ürünlerin ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz dağıtılacağını açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


İçişleri Bakanlığı'ndan kısıtlamalara ilişkin açıklama: Risk grubuna göre saatler belirlendi

İçişleri Bakanlığı'ndan hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin açıklama yapıldı.


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


Maaşlarını alamayan işçiler çatıya çıkarak eylem yaptı: “Hakkımızı vermeden kapı önüne koydular”

Evora Denizli şantiyesinde ESE Kablo’ya bağlı taşeron çalışan elektrik işçileri çatıya çıkarak eylem yaptı. İşçiler 2 aylık maaşları, kıdem ve yıllık izinlerinin ödenmesini talep etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

500 milyon Linkedln kullanıcısının verileri açık artırmayla satıldı

500 milyon LinkedIn kullanıcısının kişisel verileri, hackerlar arasında popüler olan bir internet sitesinde açık artırmada satışa çıkarıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim