Gazete Emek- Daha önce Bahoz Erdal'ın 3 defa öldürüldüğünü açıklayan ancak bu haberlerin asparagas çıktığı Anadolu Ajansı yeni bir iddia attı ortaya. Ajansın haberine göre PKK üst düzey liderleri düzenlenen operasyonla öldürüldü. Ajans haberin girişinde Rıza Altun'un da öldürüldüğünü açıkladı ancak haberin devamında ise ağır yaralandığını ve akıbetinin bilinmediğini iddia etti. 

Ajansın iddiasına göre öldürülen kişiler arasında PKK 'Dış İlişkiler Sorumlusu' 'Navdar' kod adlı Mikail Özdemir, 'PKK sözcüsü' 'Serhat Varto' kod adlı Emrullah Dursun ve 'Kandil Bölgesi Sorumlusu' 'Sinan Sor' kod adlı Ali Aktaş'ın da bulunduğu öne sürüldü. 


AA, haberinde operasyonun detaylarını da paylaştı. İddiaya göre "MİT tarafından, Rıza Altun'un, Kandil'in İran sınırına yakın bölgede bir toplantı yapacağının öğrenilmesi üzerine operasyon hazırlıkları başladı. Bu kapsamda Rıza Altun'un kullanabileceği tüm yollar ve araçlar kontrol altına alındı.

PKK tepe kadrosunda bulunan Altun'un, Mikail Özdemir ve Emrullah Dursun ile Kandil'in İran sınırı yakınlarındaki Abu Bakra Köyü'ne gittiğinin İHA ile tespit edilmesi üzerine, TSK'ya ait F16 uçakları tarafından hava harekatı yapılması için gerekli koordineler kuruldu.

Bu hazırlıkların tamamlanmasının ardından 21 Mart'ta öğle saatlerinde, MİT'in tespit ettiği hassas koordinat, hava harekatıyla tam isabetle vuruldu." denildi. 

ÇELİŞKİLİ BİLGİLER

Haberin girişinde Rıza Altun'un öldürüldüğünü belirten ajans haberin devamında ise Altun'un yaralandığını ve akıbetinin bilinmediğini iddia etti. 

Editör: TE Bilişim