Gazeteemek- Türkiye'de Pazar günü yapılacak Referandum'a Amerika Birleşik Devletleri'nden yorum geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, anayasa referandumu için şefaflık çağrısı yaptı. 


Amerikalı sözcü, önceki gün yaptığı basın toplantısında Türkiye’deki referandum sürecine ilişkin bir soruyla karşılaştı. Bir gazeteci, Türkiye’de yüzlerce kişinin cezaevinde olduğunu ve ‘hayır’ kampanyasının engellendiğini belirtip, “Türkiye’nin mevcut koşullarını nasıl görüyorsunuz?” diye sordu.

Türkiye'yi özgürlükleri garanti altına almaya çağırıyoruz


ABD'li sözcü, Siyasi süreçlerin şeffaf olması gerektiğini belirterek, "siyasi partilerin görüşlerini dile getirip topluma ulaştırabilmeleri gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’yi sürekli olarak her seviyede siyasi özgürlükler, ifade özgürlüğü, yargı bağımsızlığı ve diğer temel özgürlükleri garanti altına almaya ve bunlara saygı duymaya çağırıyoruz. Ve bunun sebebi, Türkiye’nin demokrasisine, demokratik geleneğine değer veriyor ve saygı duyuyor olmamız. Dürüstçe söyleyeyim, Türkiye’nin demokratik geleneği bizim açımızdan derin önem taşıyor. Türkiye güçlü bir müttefik ve Türkiye’de olabilecek en güçlü demokrasiyi görmek istiyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim