Gazete Emek-Irak ordusu ve Heşdi Şabi güçlerinin Kerkük'ü Kerkük'ün kontrolü altına almasının ardından ABD'li Senatör John McCain'den yazılı bir açıklama geldi. 

 
Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Kerkük’te bugün yaşananlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. MacCain açıklamasında saldırı nedeniyle derin bir üzüntü duyduğunu söyledi. 
 
McCain açıklamada şunları kaydetti:
 
“Irak hükümetine bağlı güçlerin, Kerkük yakınlarında peşmerge mevzilerine yönelik askeri hareketliliği ile ilgili medyada çıkan haberlerden dolayı derin üzüntü duyuyorum.
 
Özellikle de İran'a bağlı güçlerin söz konusu saldırının bir parça olmasında ayrıca üzüntü duyuyorum. Kürtler, Amerika'nın eski ve değerli ortağıdır. Iraklı ve İranlı güçlerin Kerkük'e saldırmasına izin verilmemeli.Bu karışık durumu dindirmek için Iraklı güçler eşit adımlar atmalı. Bu da ateşkes yoluyla gerçekleşecek.
 
Amerika Birleşik Devletleri, IŞİD'e karşı savaşta kullanmak ve dış tehditlerden korunmak üzere Irak hükümetine silah verdi. Amerika'nın eski ve değerli müttefiki olan ve Irak hükümetinin bir parçası olana karşı kullanmak için değil.
 
Amerika silahlarının bu şekilde yanlış kullanılmaya devam edilmesi halinde tehlikeli sonuçlar ortaya çıkar. Irak Başbakanı Haydar Abadi ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Kürt halkının daha fazla otonomi isteğiyle ilgili en kısa zamanda gerginlikleri durdurarak, Bağdat'ta görüşmeli.”
 

Editör: TE Bilişim