Gazete Emek- MGK ve Bakanlar Kurulu'nun ardından ABD'den Türkiye'ye Afrin cevabı gelmişti. ABD, PYD'yi desteklemediklerini açıkladı. ABD'nin bu açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu tatmin etmedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin konusunda ABD ile yaşanan gerilim ile ilgili yaptığı açıklamada, "Eğer böyle bir adım varsa ilişkilerimiz çok farklı boyutlara gider. Bu mesajları çok net bir şekilde onlara verdik." dedi.

CNNTurk canlı yayınında konuşan Çavuşoğlu, ABD tarafından yapılan son açıklamaların kendilerini tatmin etmediğini de söyledi.


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin çeşitli kereler bölgedeki YPG varlığı konusunda verdiği sözleri tutmadığını söyleyerek, "ABD somut olarak adım atmalı" dedi.

Çavuşoğlu şöyle devam etti:

"Biz kendilerine Afrin'de adım atacağımızı söyledik. Savunma Bakanı Mattis'e de, Dışişleri Bakanı Tillerson'a da söyledik. Çünkü bize oradan müdahale geliyor. Tacizlerine devam eden bir terör örgütüne karşı müdahale etmemiz uluslararası kurallar açısından da meşrudur. Biz bu (müdahaleyi) yapmak zorundayız"

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim