Gazete Emek- Barış Pınarı Harekâtı başladığında ABD yönetimine her seviyede bilgi aktarıldığı' belirtilen açıklamada "Bakanlığımız tarafından bugün yapılan basın açıklamasında da harekatın hedef ve kapsamı tüm açıklığıyla uluslararası kamuoyuyla paylaşılmıştır. Türkiye milli güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleriyle mücadele etmektedir ve bu mücadele kararlılıkla sürdürülecektir." denildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözücü Hami Aksoy'un imzasını taşıyan açıklama "Tam mütekabiliyet çerçevesinde misliyle mukabelede bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır" ifadesiyle son buldu.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump'ın, Türkiye'nin kuzeydoğu Suriye'de daha fazla askeri harekâta girişmekten caydırılması için geniş kapsamlı yaptırımlara onay vereceğini söylemişti.

Beyaz Saray'da gazetecilere konuşan Mnuchin, Trump'ın "çok önemli yeni yaptırımlar koyma yetkisi veren" yeni bir başkanlık emrini imzaladığını, ancak ABD'nin şimdilik bunları "harekete geçirmeyeceğini" belirtti.

Mnuchin "Bunlar çok güçlü yaptırımlar. Bunları kullanmak zorunda kalmayacağımızı umuyoruz, ancak gerekirse Türk ekonomisine kepenk indirtebiliriz." dedi.

Editör: TE Bilişim