Gazete Emek- Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Suriye'deki Demokratik Suriye Güçleri’nin Komutanı General Mazlum Abdi (Kobani) ile konuştum. Mazlum Abdi, Trump yönetiminin şiddeti durdurma çabalarını takdir ediyor” dedi.

Graham, “General Mazlum, ateşkesin tutulması konusunda endişeli ve Ankara’nın Kürtlere yönelik etnik temizlik amacını asla kabul etmeyeceklerini vurguladı” ifadelerini kullandı.

ABD Kongresi’nin Kürtlerin durumuyla ilgileneceğini kaydeden Graham şöyle devam etti: “Kürtler için tampon bölge kabul edilebilir ancak yüz binlerce kişiyi yerinden eden askeri işgal güvenli bir bölge değil. Bu etnik temizliktir. Umarım tüm tarafların kazanacağı bir duruma ulaşabiliriz. Ama General Mazlum'un endişelerini paylaşıyorum. Ayrıca, Kongre’nin Kürtlerin durumuyla ilgileneceğini söyledim.”

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Ankara'daki temasları sonrasında varılan anlaşma ile Türkiye Rojava’ya yönelik operasyonunu 120 saat boyunca durdurma kararı almıştı.

Anlaşmaya göre, bu süre içerisinde DSG, sınırdan 32 kilometre güneye çekilecek. Ayrıca YPG'nin silahları toplanacak ve kurulacak ‘güvenli bölge’ öncelikli olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kontrolünde olacak.

Kaynak: K24

Editör: TE Bilişim