Gazete Emek- Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiasına göre Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın Venezuela ziyaretine ilişkin detaylara yer verdi.

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın Venezuela'ya maske ve test kiti götürdüğünü söylemişti. Ancak dün ortaya çıkan gümrük kayıtlarında bu bilgi doğrulanmadı. Selvi ise, şöyle yazdı:

"Bu kez de 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki gümrük kayıtlarında Venezuela’ya maske sevkıyatı yapılmadığı gündeme getirildi. Erkam Yıldırım’ın yardım maksadıyla götürdüğü test kiti ve maskenin yolcunun yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrük kayıtlarında yer almadığı ifade edildi.                       

Erdoğan yeni normalleşme takviminin detaylarını açıkladı: Kafeler, halısahalar, düğün salonları açılıyor

Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya gidiş tarihi doğru çıkmadı. Halil Falyalı’yla ilgili iddiaları ise Falyalı yalanladı. Uyuşturucu iddiası tepki topladı. FETÖ yöntemleriyle Türkiye’ye operasyon çekenlerin üç iddiası doğru çıkmadıktan sonra bu kez gümrük konusu gündeme taşındı."

“Kollarını ve bacaklarını koparacağım” diyen Sedat Peker 8. videosunu paylaştı; Erdoğan ve Berat Albayrak'a ilişkin konuştu

ERDOĞAN NE DİYOR?

Selvi, Erdoğan'ın Peker'in videoları hakkında düşüncelerini ise şöyle aktardı:

 "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerde gündemde olan video operasyonları hakkında, 'Ciddiye almayın, önemsemeyin' dediğini duyunca önce şaşırdım.

Erkam Yıldırım'ın Venezuela ziyaretinin gümrük kayıtları ortaya çıktı

Ama daha sonra 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimi dahil şimdiye kadar birçok uluslararası operasyonu başarısızlığa uğratan Erdoğan’ın, 'video operasyonları' için 'Ciddiye almayın, önemsemeyin' demesine şaşırmadım"

SEDAT PEKER SELVİ İLE DALGA GEÇTİ

Sedat Peker, Hürriyet Gazetesi’ndeki yazısında eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya test kiti ve maskeyi yolcunun yanında götürdüğü yönündeki yazısıyla dalga geçti.

Abdulkadir Selvi, Binali Yıldırım’ın oğlu Binali Yıldırım’ın Venezuela’ya götürdüğünü söylenen ancak gümrükte kaydı olmayan test kiti ve maskelerin yanında taşınacak miktarda olduğu yönündeki ifadeleri sosyal medya günün konusu oldu.

Binali Yıldırım Sedat Peker’in “Erkam Yıldırım Venezuela’ya uyuşturucu ticari yapmaya gidiyor” iddiasının ardından ‘test kiti ve maske götüyordu’ demişti.

Ancak gümrük kayıtlarında bu bilgi doğrulanmadı. Venezuela’ya giden test kiti ve maske yok. Selvi bu durumu şöyle ifade etti:

“Bu kez de 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki gümrük kayıtlarında Venezuela’ya maske sevkiyatı yapılmadığı gündeme getirildi. Erkam Yıldırım’ın yardım maksadıyla götürdüğü test kiti ve maskenin yolcunun yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrük kayıtlarında yer almadığı ifade edildi.”

Peker, akşam saatlerinde sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla, Selvi’nin yazısını ti’ye aldı. Peker, şu ifadeleri kullandı: “Düşkün Abdülkadir duyduğuma göre sen doğduğun zaman annen ile baban seni eldiven ile seviyormuş. Evlat olsan sevilmezsin be düşkün Abdülkadir. Başbakan’ın oğlu bir poşet kit için dünyanın öteki ucuna, Venezuela’ya mı gider? Sen gerçekten DELİSİN.”

Kaynak: Halk TV

Editör: TE Bilişim