Gazete Emek- Kamuoyu anketlerine göre oylarında erime görülen AKP ve MHP ortaklığındaki Cumhur İttifakı, muhalefetin aksine erken seçim olmayacağını belirtiyor ve seçimlerin normal takvim olan 2023’te yapılacağına işaret ediyor.

Ancak yine de kulislerde ittifaklar ve Cumhurbaşkanlığı için adaylar üzerine çeşitli iddialar konuşuluyor.

Bu kapsamda en merak edilen CHP ve İYİ Parti’nin içerisinde olduğu Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimleri için göstereceği çatı aday.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Millet İttifakı için en iddia üç ismin Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş olduğunu belirtiyor.

Ancak Selvi, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın bir süre daha belediye başkanı olarak görevine devam etmelerini istediğini belirtiyor.

Selvi, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürpriz bir ismi ortak aday olarak önerebileceği konuşuluyor. Çok erken ama siyaset dışından bir isim konuşulmaya başlandı” iddiasında bulunuyor.

2021 Newroz programı açıklandı

Öte yandan Selvi, İYİ Parti’nin üçüncü bir ittifak arayışında olduğunu da öne sürüyor.

Selvi, şunları söylüyor:

“Meral Akşener’in liderliğinde 1991 seçimlerinde Erbakan, Türkeş ve Aykut Edibali’nin yaptığı Refah, MÇP ve IDP ittifakına benzer bir üçüncü ittifak kurulması yönünde bir arayış var. Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ile Fatih Erbakan’ın Yeniden Refah Partisi’nin üçüncü ittifak seçeneğine sıcak baktıkları söyleniyor. Akşener şimdiye kadar bu seçeneğe kapısını tam kapatmadı ama güçlü bir şekilde yeşil ışık da yakmadı.

İYİ Parti yöneticilerine bunu sorduğumda, ‘2023 seçimlerinde ne olacağını bugünden söylemek mümkün değil” yanıtını veriyorlar. Ama “Masada her türlü seçenek hazır’ diye ekleme ihtiyacı hissediyorlar. İYİ Parti, hem millet ittifakı içinde elini güçlendirmek, hem de CHP’ye karşı alternatifsiz kalmamak için üçüncü ittifaka karşı kapıları kapatmıyor. İYİ Parti’de bu aşamada ibre millet ittifakından yana görünüyor.”

Kaynak: Ahval 

Editör: TE Bilişim