Gazete Emek - Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak bugünkü köşesinde hükümlülere af geleceği iddialarını yazarak tepki gösterdi.

Dilipak, "kimse kimsenin yerine, kendi mağduriyetine sebeb olan bir kişi hakkında vekaleten af yetkisi kullanamaz. Bu yetki gasbı olur. Zulüm olur. Eğer ortada bir suç varsa onun cezası da olacaktır. Öyle “af ilan ediyorum” diye affetmek olamaz. Af kapısı her zaman açıktır. Burada hem Allah’ın, hem de kulunun af yetkisi kendilerine aittir." ifadelerini kullandı.

Dilipak kulislerde dillendirilen af iddialarını şu sözlerle aktardı: "Şimdilerde bir söylenti dolaşıyor: Kapsamlı bir genel af çıkartılacakmış, PKK, FETÖ, 28 Şubat, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, CoVİD sürecinde yaşanan haksız işlemler ve bu işlemler sonucu maddi, manevi zarar görenlerin zararlarına sebeb olanlar ve uyuşturucu iddiaları ile suçlananlar, kumar ve fuhuş gibi rezaletlerden sanık olanların, hepsi sokağa salınacakmış ya da daha sanık bile olmadan iddiaların soruşturulmasının önü alınacakmış Allah korusun. Bakın hiçbir siyasi böyle bir cinayetin altında kalkamaz. Bunun bedeli ağır olur. Af bahanesi ile suçların üstü örtülüp, suçlular sokağa salınamaz."

Dilipak tepkisini, "Af perdesi altında bir suç koalisyonu kurulmuş olur bu takdirde. HDP’liler, FETÖ’cüler, Mafia, 28 Şubatçılar, BÇG filan hepsi bu işten yakayı kurtarmış olur. Eee, birilerinin vergi borcu filan da silinir. 28 Şubat mağdurları, Sivas, Gezi davasından suçlanan filan da bu arada kurtulmuş olurlar diye düşünülüyorsa, bu iş geri teper." satırlarıyla aktardı.

Editör: TE Bilişim