Gazeteemek- Cezaevlerindeki açlık grevleri ölümcül bir hal almaya başladı. 9 cezaevinde bulunan 87 tutuklunun süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi farklı günlerinde sürüyor. Özelikle Şakran Cezaevi'nde başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi 51. gününe girdi.  Diğer cezaevlerinde ise Sincan’da 41, Menemen’de 29, Van Cezaevi’nde 27, Hatay F Tipi 4, Bolu F Tipi 9, Tekirdağ T-1 28, Antalya ve Balıkesir Kepsüt cezaevlerinde ise ilk gününde.

Açlık grevi eylemi diğer cezaevlerinde ise süreli dönüşümlü olarak devam ediyor. HDP'nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ie açlık grevlerine ilişkin yapmak istediği görüşme talebi ise Adalet Bakanı tarafından önce kabul edildi ancak daha sonra ileri bir tarihe ertelendi. HDP'den yapılan açıklamada, Adalet Bakanı ile görüşmenin Cuma günü yapılacağı belirtildi. Özgürlükçü Hukukçular Platformu tarafından yapılan açıklamaya göre açlık grevindekilerin sağlık durumun ciddi bir duruma geldiği belirtildi. 

Açlık grevlerinin talepleri

Açlık grevlerinin talepleri ise, cezaevlerindeki insani koşulların düzeltilmesi, Düşünce ve siyasal çalışmalar nedeniyle sürdürülen gözaltıların sona erdirilmesi, halka yönelik askeri ve siyasi baskıların son bulması ile Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması. 

Avrupa'dan da açlık grevlerine dikkat çekiliyor

Avrupa ve Türkiye'de bulunan birçok insan hakları kuruluşu da açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla açıklamalar yapıyor. Bütün bu çabalara rağmen hükümet kanadından henüz açlık grevlerini sonlandıracak umutlu bir açıklama gelmedi. 

Gazeteemek

Editör: TE Bilişim