Gazete Emek- İzmir Konak Meydanı’nda dün tutuklu yakınlarının yapmak istediği oturma eylemine müdahale eden polis amirinin kendisine tepki gösteren bir anneye yönelik, ‘Gebersin oğlun banane’ demesi kameralara yansıdı.

İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan için açlık grevinde olan tutukluların yakınları Konak Meydanı İzmir Büyükşehir Belediye Binası önünde oturma eylemine gerçekleştirmek istedi.

Eyleme müdahale eden polis, aralarında HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, HDP İzmir eski İl Eşbaşkanı Semra Uzunok, tutuklu anneleri Leyli Tikan, Xezal Yaşar, Nüfusa Ataç ve Mazlum Koç, Oktay Çelik, Şakir Yİğit Özdemir, Velat Yalçınkaya, Helin Kılıç ve Cemal Bulut’un da olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Eylem sırasında bir polis amirinin kendisine tepki gösteren bir anneye yönelik, “Gebersin oğlun banane” demesi kameralara yansıdı.

Öte yandan tutuklu yakınlarına yönelik saldırıya engel olmaya çalışan HDP Milletvekili Murat Çepni de ablukaya alındı. Etrafı sarılan Murat Çepni, polisler tarafından zorla alandan uzaklaştırıldı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim