Gazete Emek-Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP milletvekili Abdullah Zeydan, 55 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’e destek için açlık grevine başladı.

Zeydan avukatı aracılığıyla şu açıklamada bulundu: Türkiye son 4 yıldır binlerce insanımızın yaşamına sebep olan bu şiddet sarmalından çıkmanın yolu Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Değerli vekilimizin çığlığına, çağrısına destek olmak için 10 günlük açlık grevine başladığımı belirtmek isterim.

HDP tarafından yapılan açıklamada ise 5 Ocak’tan itibaren yeni katılımlarla eylemin büyüyeceği belirtildi. 

DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi bugün 55’inci gününde devam ederken, eyleme destek olmak amacıyla Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan milletvekilimiz Abdullah Zeydan da açlık grevine başladı. 

Abdullah Zeydan: Leyla Güven'in çağrısına destek olmak için 10 günlük açlık grevine başlıyorum
Güven’in açlık grevine destek olmak amacıyla Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan milletvekilimiz Abdullah Zeydan da açlık grevine başladı.  | Halkların Demokratik Partisi

Açlık grevi eylemine şimdiye kadar HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu, yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Dersim Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Altun gibi isimler destek verdi.

Editör: TE Bilişim