Gazeteemek- Şakran Cezaevi'nden başlayarak diğer cezaevlerine yayılan açlık grevleri 60. gününü geride bırakıyor. Cezaevlerindeki süresiz dönüşümsüz açlık grevlerine 4 cezaevinden 59 tutuklu ve hükümlünün katılmasıyla toplam sayı 290'a yükseldi. 

Eylemin start aldığı Şakran cezaevindeki 13 siyasi tutuklunun açlık grevi 60. günü geride bıraktı. tutukluların sağlık durumları ise giderek ciddileşiyor. 231 tutuklu ve hükümlünün sürdürdüğü süresiz dönüşümsüz açlık grevlerine Kürkçüler F Tipi, Osmaniye T2 Tipi, Bafra T Tipi, Antalya L Tipi cezaevlerinden de tutuklular da dahil oldu.

Yeni Açlık Grevi başlayan cezaevleri

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevlerini süresiz dönüşümsüz olarak devam ettirme kararı alan tutuklu ve hükümlüler 6 kişinin 10 Nisan'da, 4 tutuklunun ise 13 Nisan'da açlık grevine başladığını haber verdi. 


Osmaniye T2 Tipi Kapalı Cezaevi’nde ise 13 tutuklu 10 Nisan’dan itibaren süresiz dönüşümsüz eyleme başladığını aileleri aracılığıyla duyurdu.

Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde ise 6 tutuklunun 11 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olduğu öğrenildi.

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde ise 30 tutuklu ve hükümlünün 15 Nisan itibari ile süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladığı öğrenildi. Cezaevinde ayrıca 17 gündür açlık grevinde olan 2 tutuklu bulunuyor.

Açlık Grevlerine destek eylemleri de sürüyor


Cezaevlerine destek olmak amacıyla Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentte aileleri ve siyasi parti temsilcilerinin de başlattığı açlık grevleri devam ediyor.

Açlık grevine giren siyasi tutuklu ve hükümlüler, “Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması. Cezaevlerindeki insani koşullarının iyileştirilmesi. Düşünceleri ve siyasal çalışmaları nedeni ile aralıksız olarak sürdürülen gözaltı ve tutuklamaların sona erdirilmesi, halka yönelik askeri ve siyasi baskının sona erdirilmesi.” taleplerinde bulunuyor. 

Editör: TE Bilişim