Gazete Emek-Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV 8'de kadınları hedef gösteren skandal bir sahur programına imza atıldı. 

Programa katılan Prof. Dr. Cevat Akşit, Ramazan ayında oruç tutmayan kadınların sokakta yemek yedikleri takdirde ‘dayak yiyeceğini’ söyledi.


Bekir Köse’nin sunduğu ‘Sahur Vakti’ programında konuşan Akşit, kadınların regl döneminde oruç tutmalarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"O hayızlı kadınlar da biz tutmuyoruz diye sokakta bir şey yiyemezler. Dayak yerler ha bak. Dinen dayak yerler. Gizli yesinler."


CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, bu skanda sözleri RTÜK'e şikayet etti. 


Televizyoncu Acun Ilıcalı’nın kanalı TV 8’de, regl dönemlerinden oruç tutmayan kadınların sokakta yemek yemeleri durumunda dinen dayak yiyeceklerinin ifade edilmesi üzerine CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, “Sahur Vakti” Programını, 6112 sayılı Radyo Ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 32.maddesi uyarınca RTÜK’e şikâyet etti.


“Kadına düşmanlık fıtratlarında var. Her Ramazan'da ortaya saçıyorlar. Daha önce de Ömer Tuğrul İnançer adlı gerici yine Ramazan ayındaki bir programda "Hamile kadının sokakta gezmesin" sözleriyle kadınları hedef göstermişti.

Nedendir bilinmez Hoşgörü dinin hoşgörü ayı Ramazan'da bu tip sözde hocaların hedefleri hep kadınlar oluyor.

Kadın düşmanlığı bu gericilerin fıtratında var.

Bu açıklamayı yapan hoca da sözde Profesör, okumak bunlarda sadece cehaleti alıyor. Bu dayak fetvacısının diplomasının alınması gerekir.” diyen CHP’li Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer sözlerini; “program sunucusunun muhterem diye bahsettiği o zat ne dediğini bilmiyor. Toplum değerlerini alt üst eden bu adamları yayına alıyorlar ve topluma izlettiriyorlar. Kadına yönelik şiddet, bu ve bunun gibi zihniyetteki adamların topluma "muteber hoca" diye sunulması yüzünden artıyor.  Kadınların şiddete maruz kalmasından, öldürülmesinden sorumlu olanlar tam olarak bu kişilerdir. Şiddete maruz kalan, öldürülen tüm kadınların azmettiricisi olan bu insanlar toplum içinde dolaştırılmamalıdır.” biçiminde sürdürdü.
 
Anayasa Mad. 10, TCK Mad. 122, 125, 216, CEDAW ve İstanbul Sözleşmesi’ni gerekçe göstererek, 6112 sayılı Radyo Ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 32.maddesi gereğince RTÜK’e şikâyette bulunan CHP’li milletvekili, Program sunucu Bekir Köse’nin, Akşit’i sık sık övmesine ve muhterem olarak nitelendirmesine de tepki gösterirken Prof. Dr. Cevat Akşit hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunacağını da söyledi.

Editör: TE Bilişim