Gazete Emek- Adalar Belediyesi binası önüne bu sabah gelen bir kişi, pompalı tüfekle 7 el ateş etti. Kurşunlama olayı sonrası binadaki camlar kırıldı.

 Büyükada'da sabah saatlerinde yaşanan olayda, Adalar Belediyesi'ne pompalı tüfekle gelen 71 yaşındaki M.Ş. adlı şahsın, evinin suyunun kesildiği gerekçesiyle belediye binasına doğru ateş açtığı iddia edildi.

Olayda yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadı. Nüfus kaydı Rize'de bulunan silahlı saldırgan polis tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada saldırının sebebinin iddia edildiği gibi 'su kesilmesi' olmadığını söyledi.

Kaftancıoğlu şu ifadeleri kullandı: "Adalar Belediyesine yapılan saldırının sebebi kişinin suyunun kesilmesi değil, kendisine ait olmayan bir araziye kaçak olarak yaptığı yere su bağlatamamasıdır.."

Adalar Kaymakamlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 06.00 sıralarında Adalar Belediye binasına gelen ilçemiz sakinlerinden 1950 doğumlu M.Ş, evinin suyunun kesilmesi nedeniyle belediye hizmet binasına 7 el pompalı tüfekle ateş etmiştir. Binanın camlarında maddi hasar meydana gelmiştir. Şahıs olayda kullanılan tüfekle ele geçirilmiş olup, konuya ilişkin başlatılan adli işlemler devam etmektedir."

BELEDİYE BAŞKANI GÜL'DEN AÇIKLAMA

Halk TV'ye konuşan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül saldırıya ilişkin şunları söyledi:

"Olaya sebebiyet veren konu hakkında kendi incelememizde burası koruma altında bir sit alanı. Dolayısıyla burada bir kaçak yapılaşmaya izin vermememiz gerekir. Görevimizi yapmışız burada bir sorun yok. Zaman zaman ihtilaflar da çıkabilir. Biz sorunlarımızı silahla konuşamayız. Ülkede hukuk ve adalet normu var. Hukuk ve adalet normu içerisinde sorunlarımızı oturup konuşmak zorundayız. Ama hukuku, Adalarımızı, adaleti korumaya sonuna kadar devam edeceğiz. Silah hiçbir zaman sorunlarımızı konuşma yöntemi olamaz. Adalar'da ayrıca sit alanı olduğu için koruma duvarları var. Bütün bunlar içinde hayatımızı yaşarken karşılıklı oturup konuşacağız."

ADALAR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Olayın ardından Adalar Belediyesi 'evinin suyunun kesildiği' iddiasıyla yapılan saldırının aslıını ve saldıran şahsın daha önce de belediye binasında gerginlik çıkardığını açıkladı.

Belediye'nin açıklaması şu şekilde:

Bu sabah saat 06.00 sıralarında Belediye binamıza pompalı tüfekle saldırı gerçekleştirilmiştir. Belediye Binamızın camlarının kırıldığı saldırıda herhangi bir ölüm ya da yaralanma yaşanmamıştır.

Güvenlik görevlilerimizin haber vermesi üzerine Belediyemize gelen Emniyet Ekipleri, şahsı gözaltına alırken olay yerinde de inceleme başlatıldı.

Gözaltına alınan M.Ş.A. isimli şahıs, “evinin suyunun kesildiği” gerekçesiyle saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia etmiş ise de,

Olayın gerçeği şöyle;

2018 yılında ilgili şahıs, Büyükada Gazi Mihal Sokakta bulunan alanı "organik tarım ve hobi bahçesi" olarak kullanmak istediğini yazılı olarak kurumumuza bildirmiş, ilgili yerlere de başvurusunu yaparak olumlu yazılarını belediyemize sunmuş, bu sebeple de o alana yapı yapılmaması şartıyla elektrik ve su bağlantısı verilmesi yetkililerce uygun bulunmuştur. Ancak kişi başvurusunun aksine kendisine ait olmayan bu alanda ticari bir faaliyette bulunabilmek amacıyla demonte bir yapı yapmış, bu kaçak yapılaşmayla ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz gerekli yasal işlemleri başlatarak suç duyurusunda bulunmuştur. 2019/6101 sayılı Kurul Kararıyla da söz konusu alanda yapılan izinsiz uygulamaların yıkılması, elektrik, su bağlantılarının kesilmesi kararı çıkmıştır. Bu süreçte ilgilisi İstanbul V Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna tekrar başvuruda bulunmuş ancak talebi Kurul tarafından reddedilerek 6101 sayılı Kararın uygulanması gerektiği vurgulanmıştır. Koruma Kurulu tarafından talebi uygun bulunmayan şahıs bu sefer de Belediyemizin söz konusu kaçak demonte yapıya elektrik ve su bağlaması konusunda ısrar ederek geçtimiz hafta da hizmet binamıza gelerek olay çıkarmış ve güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkartılmıştır.

Editör: TE Bilişim