Gazete Emek- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Periyodik olarak mahkeme kararları ve Bakanlığın usulün gerektirdiği şekilde izinleri olabilecektir” dedi.

Yargıdaki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Abdulhamit Gül, "Tutuklulukta soruşturma ve kovuşturma dönemiyle ilgili bir azami süre var. Diyelim 3 yıl dava açmadınız, 3 yıl tutuklu kalabiliyor. Böyle olmayacak. Birisi tutukluysa bir an önce mahkemenin önüne çıkması onun en doğal hakkıdır” diye konuştu.

"İfadesinden, düşüncesinden, eleştirisinden dolayı hiç kimsenin hapis cezası ya da mahkumiyet almadığı bir sistemi hep beraber inşa edeceğiz" ifadesini kullanan Gül, "Attığımız adımlar elbette AB'de, tüm dünyada objektif bakan herkesin kabul edeceği metinler. (AB üyeliği) sürecine de olumlu katkı sağlayacak" dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesine ilişkin de konuşan Gül, “Periyodik olarak mahkeme kararları ve Bakanlığın usulün gerektirdiği şekilde izinleri olabilecektir. Bayram da dahil olmak üzere bir terör hükümlesine nasıl muamele ediliyorsa hukuk çerçevesinde bu hususlar değerlendirilecektir" ifadelerini kullandı.

Son görüşme 22 Mayıs’ta olmuştu

Asrın Hukuk Bürosu avukatları müvekkilleri Abdullah Öcalan’la 2 Mayıs’ta bir görüşme gerçekleştirmiş, bu görüşme Öcalan’ın 8 yıl sonra gerçekleştirdiği ilk avukat görüşü olarak kayıtlara geçmişti.

İkinci görüşme 22 Mayıs’ta gerçekleşmişti.

Bu ziyaret, 27 Temmuz 2011 tarihinden sonra avukatlarıyla Gemlik üzerinden yapılan ilk görüşme özelliğini taşıyor.

Öcalan, en son 12 Ocak 2019’da kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşmüştü.

Kaynak: Basnews

Editör: TE Bilişim