Gazete Emek- Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Ali Dede Mahallesi'nde bir süre önce belediye tarafından Kasaplar ve Balıkçılar Çarşısı'nın çevre düzenlenme çalışmaları başlandı. İnşaatın yanında bulunan evlerde çatlaklar oluştu. Ancak aileler gidecekleri yerleri olmadığı için yıkılma tehlikesi olan evlerde oturmaya devam etti. İki gündür devam eden şiddetli yağmur nedeniyle zarar gören istinat duvarı ve evin merdiveni çökerken, yetkililer binanın tahliyesine karar verdi.

‘YIKILMAZ DEDİLER YIKILDI’

Belediyenin inşaat için tedbir almadığını söyleyen Pınarbaşı ailesi, yaşanan duruma dair belediyeyi suçlayarak, “Bir şey olmaz. Yıkılmaz, bir şey olmaz” dediler ama durumun ortada olduğunu anlatarak yardım talebinde bulundular.
 
Adana'da sağanak yağış Pazartesi gecesinden beri devam ediyor. 2 gündür devam eden sağanak yağış nedeniyle evler, sokaklar, caddeler ve tarım arazileri su altında kaldı. Şiddetli yağıştan ötürü Ceyhan Nehri ile  Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalları taştı. Taşkınlar nedeniyle tarım arazileri, evler ve sokaklar su içinde kaldı. 

 
Sağanak yağış nedeniyle Adana Valiliği, kente dün ile bugün eğitim ve öğretime ara verdi. Üniversite ise dün eğitime devam ederken bugün eğitime ara verme kararı verdi. 

Muhammed Mustafa Süzen

Editör: TE Bilişim