Gazete Emek- Taliban, sık sık Ghafari'yi tehdit eden açıklamalar yayımlamış ve devamında çok sayıda suikast girişimi gerçekleştirmişti. Tehditlerin artması üzerine Ghafari'ye Kabil'deki Savunma Bakanlığı'nın güvenliği altında yeni bir iş verilmişti.  

Süleyman Soylu: Kimse nerde bu devlet demedi

Afganistan'da 2018 yılında Meydan-ı Vardak vilayetinin en genç ve ilk kadın belediye başkanı olan Zarifa Ghafar'ye Taliban sık sık tehdit açıklamaları yayımlamış ve devamında çok sayıda suikast girişimi gerçekleştirmişti.  

Bakanlık restorasyondan sonra 17. YY’a ait ‘Kürtler Camii’nin adını değiştirerek ‘Türkler Camii’ yaptı!

AFGANİSTAN'IN GELECEĞİNDEN UMUTLU 

Ghafari, Taliban'ın Kabil'e girmesinden üç hafta önce i News'dan Michael Day'e yaptığı açıklamalarda hala Afganistan'ın geleceğinden umutlu olduğunu belirterek "Genç insanlar olan bitenin farkında. Sosyal medyaları var. İletişim kuruyorlar. Bence ilerleme ve haklarımız için mücadeleyi sürdürecekler" demişti. 

'OTURDUM VE GELMELERİNİ BEKLİYORUM'

Ancak Taliban'ın Kabil'e girmesi üzerine Ghafari'nin de endişeleri arttı. Taliban'ın kendisinin peşine düşeceğini belirten Ghafari, "Oturdum ve gelmelerini bekliyorum. Ben ve ailem için yardım edecek kimse yok. Benim gibi insanların peşine düşecek ve beni öldürecekler. Ailemi bırakamam. Zaten nereye giderim ki?" şeklinde konuştu.

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim