Gazete Emek- Taksim'de dün yaşanan ve 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin İçişleri Bakanlığı ve Emniyet yetkileleri PKK'yi işaret etmiş, gözaltına alınan kadının da PKK ile ilişkisi olduğu öne sürülmüştü.

AFP ve Reuters'ın son dakika olarak duyurduğu açıklamada, 'örgütün sivilleri hedef alan eylemleri kabul etmediği' belirtildi.

Söz konusu, HSM Karargah Komutanlığı açıklamasında, “Öncelikle 13 Kasım günü İstanbul’da yaşanan olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diliyoruz. Bu olayla ilişkimizin olmadığı, doğrudan sivilleri hedeflemeyeceğimizi ve sivilleri hedefleyen eylemleri kabul etmediğimizi halkımız ve demokratik kamuoyu yakından bilmektedir" ifadeleri yer aldı.

Söz konusu iddia PKK'nin silahıl kolu HPG tarafından yalanlandı. HPG tarafından yapılan açıklamada "Bu olayla ilişkimiz yok" denildi.

KARANLIK BİR PLANIN BAŞLANGICI”

Baş sağlığı dileklerinin de yer aldığı açıklamada; hareket olarak sivilleri hedeflemedikleri iddiasına yer verildi ve "Türkiye toplumuyla ortak, demokratik, özgür ve eşit gelecek yaratmak isteyen bir perspektifle hareket ediyoruz. Bu açıdan Türkiye zemininde sivil insanları herhangi bir biçimde hedeflememiz söz konusu olamaz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca devlet yetkilileri tarafından Kobane'nin hedef gösterildiği ileri sürülerek; "Bu olay sonrası özellikle Kobanê’yi hedef göstermeleri, planlarının yönünü ortaya koymaktadır. Bu çerçeveden bakıldığında bu olayın karanlık bir olay olduğu, bu olayda kullanılan öğelerin Kürt veya Suriye'li olduğu iddia edilse de, bunun sonucu değiştirmeyeceği açık ortadadır. Bunun karanlık bir planın başlangıcına işaret ettiği anlaşılmaktadır." iddiası yer aldı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim