Gazete Emek- Ağrı Barosu Başkanı Ali Artuk, Ağrı'da öldürülen 4 yaşındaki küçük Leyla cinayetine ilişkin açıklama yaptı. Artuk, cinayetin organize olduğunu düşündüğünü ifade ederken, failin tek kişi olmayabileceğini dile getirdi.

Ali Artuk, 4 yaşındaki Leyla Aydemir cinayeti ile ilgili olarak, "Ben edindiğim tecrübe üzerinde değerlendirmemi yapıyorum” diyerek, şöyle devam etti:

“18 gün boyunca bir yerden bir yere kapatılıp o kızın alıkonulduğu, sonra açlıktan ve susuzluktan öldüğü, daha sonra o yerden alınıp, köyün 2-3 kilometre ötesine götürülüp bir dere kenarına bırakıldığı, 300 metre uzaklıkta kıyafetlerinin delilleri karartmak üzere çıkartıldığı hadisesi bir kişiye mal edilemez. Ortada organizasyon olduğu kanaatindeyim."

SOMUT OLGU VAR

 Leyla Aydemir cinayetinin çözülmesi için dosyaya müdahil olan Artuk, küçük kızın kaybolmasından, cesedinin bulunduğu güne kadar tüm süreci yakından takip ettiklerini söyledi.

Leyla'nın otopsi işlemine katıldığını aktaran Ali Artuk, özetle şunları söyledi:

"11 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 7 kişi kollukta ifadesi alınıp serbest bırakıldı. 4'ünün savcı ifadesini almak istedi ve adliyeye sevk edildi. 3'ü adli kontrol kararı ile bir kişi ise tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği'ne gönderildi.

Sulh Ceza Hâkimliği, bir kişi ile ilgili 'çocuğu kasten adam öldürme' nitelemesi yapılarak ve tutukluluk koşullarının varlığına işaret ederek tutuklama kararı verdi.

Ağrı Sulh Ceza Hâkimliği, Leyla Aydemir cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında kuvvetli olgu değerlendirmesi yapmıştır. Muhtemelen delillerin de henüz toplanmamış olması ve kaçma ihtimalini göz önünde bulundurarak bir tutuklama kararı vermiştir. “


Kaynak: K24
 

Editör: TE Bilişim