Gazete Emek- Ağrı 1970 Spor Kulüp Başkanı Mehmet Yıldırım yaptığı basın açıklamasını 10 ana madde ile paylaştı. Ağrı04Haber'de yer alan açıklamaya göre Yıldırım Ağrı Spor’un içine düştüğü duruma dair açıklamasında metinde şu ifadelere yer verdi ve yaşananları detaylarıyla aktardı. 

Yıldırım, Sayan'ın yardımcısının kendilerine ait marketin önüne gelip silah kardeşlerine silah çektiğini, daha sonra da kendisinin bizzat adamlarıyla geldiğini belirterek "Savcı Sayan Ağrıspor'a gelen bütün sponsorlukları engelledi, yaşanan her şeyin sorumlusu odur, istifa etmelidir" diye konuştu. 

"Bu zülme artık millet dur demelidir. Herkes Savcı Sayan'dan korkuyor, bu adam her şeye zarar bir insandır. Kumpasçıdır, yalancıdır, çarşı ortasında kaleşnikoflarla gezerek insanları korkutma politikası yürütüyor" diyen Yıldırım, Cumhurbaşkanına seslenerek gereğinin yapılmasını istedi.

Yıldırım'ın açıklamaları madde madde şöyle:

1-Kulüp Müdürüm 1 yıldır Ağrı Belediyesinde işe başlatılmış bankamatik memuru edilmiş ve bu nedenle kamu malına zarar verilmiştir,bu sebeple Ağrı Belediye Başkanın soruşturulmasını talep ediyorum ..

2- Ağrı Spor Kulüp Müdürü Kerem Adıgüzel Ağrı Sporun bilgi belgelerini belediye başkan yardımcısı Ahmet Tunç’a her hafta rapor edilmesi şartıyla işe alınmıştır.

3- Kulüp Müdürü Kerem Adıgüzel işe başladığı gün itibariyle kulüpte açık bırakmaya başlamış, futbolcu sözleşmelerinin yapılmadan önce sigorta girişleri yapılması gerekirken 1 ay sonra yapılmıştır

4- Sigorta girişleri geç yapılan 16 sözleşmeli sporcumuzdan 8 tanesi bizi mahkemeye vermiş sözleşmelerini fesh etmiş ve bu yıl hiç oynamadan sözleşme bedellerini de almaya hak kazanmış bu vesile ile kulüp 2 milyon zarara uğramıştılmış bu olay kulübün bu zarara uğratılması iş ide 1 haftadır netlik kazanmıştır.

5- Ağrı Spor kendi sahasında oynadığı maçlarda takım içerisinde ilk 11 de oynayan 4 futbolcu tarafından maçlar satılmış kulüp başkanı ve yönetim taraftarın önüne atılmış, yenilgilerden kaynaklı taraftar ilk defa geçen sezon ‘’Başkan istifa ,yönetim istifa’’ diye bağırmıştır.

6- İmza aşamasına gelinen tüm sponsorluklar Savcı Sayan ve ekibi tarafından kişiler, muhataplar aranarak iptali sağlanmıştır.

7- Valilikte yapılan destek programında destek sözü veren iş insanlarımızdan tanıdığı olanlar Savcı Sayan ve ekibi tarafından aranıp destekler iptal edilmiştir ..

8- Belediye çatısı altında Ağrı Spor adına ruhsat parası olarak para toplanmış hiçbiri bizlm hesaplara aktarılmamıştır. Bizzat kendi komşum Abdullahoğulları tarafından 70 bin TL Ahmet Tunç’un verdiği hesaba aktarılmış para bize mal edilmiş parayı onlar kendilerine almıştır..

9 -Gelelim dün çıkan olaya Ahmet Tunç, Gıyas güven kulüp müdürü Kerem Adıgüzel'i tehdit etmek için kapısına dayandıklarını gören kardeşlerim ile Ahmet Tunç arasında kavga çıkmış, Ahmet Tunç silah çekmiş, biraderlerin kavgası Ahmet Tunç’un silahı alma çabalarını gören Ahmet Tunç olay yerinden kaçmış, 30 dk sonra Savcı Sayan ve ordusuyla beraber kendi aile marketimizin önüne gelerek gövde gösterisi yapmak istemiş, abim H Kenan YILDIRIM gidip Savcı Sayan’a "yarım saat önce yardımcın Ahmet Tunç silah çekmiş senin tekrar olay yerine gelip şov yapman, gövde gösterisi yapman hoş değil al adamların git" buradan demesine rağmen Ahmet Tunç ve yakınları tarafından saldırıya maruz kaldık şükür bizde bir çizik yokken, halk tarafından dayak yiyip kaçan onlar olmuştur. Savcı Sayan kendi twiter hesabında orda olmadığını söylemiş ya konunun Ağrı Sporla da alakası yokmuş hepsi yalan kendisi bizzat oradaydı kavgayı başlatan oydu arabaya şoför tarafından bindirip olay yerimden kaçan oydu.

10- Olaydan sonra çarşı pazarda kaleşnikoflar ile gövde gösterisi yapmak kimsenin gözünü korkutmadığı gibi ilimiz imajı için ka bir leke gençlerimiz ve çocuklarımız içinde kötü bir örnektir. Burası ne Kurtlar Vadisi ne Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi nede terör estirilecek yerdir, en büyük güç halktır silah mermi kaleşnikof değil. Bizim halkımız tankların önüne geçmiş bir halktır, kumpasları yapan kendi ilinin kulübüne zarar veren halka zülüm eden tehdit eden gövde gösteri yapan terör estiren Savcı Sayan ve ekibi bir an önce istifa etmeleri gerekmektedir. Tüm basın önünde verilen sözü tutmalı bari 1 kez olsun şerefli duruş sergile istifa etmeli, ispatla dedi ispatladık. Şimdi onun sözünde durup istifasını bekliyoruz istifa etmese bu işin peşini bırakmayacağımız tüm halkımız bilmeli ya istifa edeceksin ya edeceksin başka çaresi yok bu işin…

Kaynak: Dokuz8Haber 

Editör: TE Bilişim