Gazete Emek-  Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşesinde Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'yu rektör olarak atamasıyla başlayan eylemleri teröre bağlayan iktidarı eleştirdi.

Takan, "Saray ve bağlı çevreleri, bu hamlesiyle, söylemiyle  karşı ittifaktan seçmen ayartmaktan ziyade kendi seçmeninin kaçmasını önlemeye çalışıyor" dedi.

Takan, yazısında şunları kaydetti:

Gelelim, Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyelerinin, saray rektörü Melih Bulu’ya karşı düzenledikleri haklı protesto eylemlerine… İktidarın, ekonomi, hukuk, eğitim, yatırımlar, dış politika vs. alanlarda hiçbir başarı hikayesi yok. Tam bir çöküş yaşıyorlar. Ne yazık ki, protestoları simdi fırsata çevirmeye gayret ediyorlar.. Bunu da terörle mücadele üzerinden yürütmeye çalışıyorlar. Çamur at izi kalsın mantığı devrede!. Terörist olmadığını ispatlamak kolay mı bu memlekette?..

Saray, uzunca bir süredir Gezi’nin bir terör eylemi olduğunu, terör örgütlerinin saldırısı olduğunu söyleyip duruyor. Yani, Gezi’yi terörle etiketledi. Onun için iktidar, “Buradan yeni Gezi çıkmasına müsaade etmeyeceğiz” derken o terör bağlantısını akıllara getirtiyor. Terör deyince o da hemen dış güçlere de bağlandığı için normal bir vatandaşın aklını çekmek kolaylaşıyor. Saray ve bağlı çevreleri, bu hamlesiyle, söylemiyle  karşı ittifaktan seçmen ayartmaktan ziyade kendi seçmeninin kaçmasını önlemeye çalışıyor.

Acaba farkındalar mı veya işlerine mi gelmiyor?.. Önüne gelene terörist demek Türkiye’nin terörle mücadelesini zayıflatır. Sayı vereceksin, gösteriler sırasında tutuklanan öğrencilere “terörist” diyeceksin mahkeme serbest bırakınca da “terörist” demedim “iltisaklı, irtibatlı” dedim diye kıvırtacaksın !.

Olmaz böyle bir şey!..

Tekrar ediyorum; Önüne gelene terörist demek Türkiye’nin terörle mücadelesini zayıflatır…

Karadeniz’in dağlık yerlerinde, kuş uçmaz kervan geçmez en sarp bölgelerinde hâlâ PKK’li teröristleri kovalayan kahraman askerlerimizin, komando timlerimizin mücadelesini zayıflatır.

Boş siyaseti bırakın.. Gerçek terör yuvalarına odaklanın… Karadeniz’de gece gündüz, yeri geldiğinde aç, susuz, uykusuz PKK’lı hainlerin peşinde koşan askerlerimizin sıkıntı ve sorunları ile ilgilenin….

Herkesi de  saf ve salak yerine koymayın!..

Kaynak: 

Editör: TE Bilişim