Gazete Emek- HDP Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Figen Altındağ ve Ahmet Türk, yerel seçimler için oylarını kullandı.

Türk, Artuklu ilçesinde bulunan Kasımiye Ortaokulu’nda; Altındağ ise Ömerli ilçesinde bulunan Mehmet Kavak Lisesi’nde oy verdi.

Valilik tarafından hazırlanan listede isimleri yer almayan gazetecilerin oy verme işlemini takip etmelerine izin verilmedi. Eşbaşkanların yanında bulunanların da fotoğraf çekmeleri engellenmek istendi. Yaşanan tartışma eşbaşkanların araya girmesi sonrası büyümezken, Türk ve Altındağ oylarını kullanarak okullardan ayrıldı.

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk, seçimlerin barış, kardeşliğin tesisine ve Türkiye halklarının geleceği ve özgürlüğüne vesile olmasını umduğunu belirtti.

Halkın kayyumlara bugün itibari ile cevap vereceğini kaydeden Türk, “Halkımız bugünü bekliyordu. Arkadaşlarımız, halkımız yoğun bir çalışma süreci geçirdi. Çok kalmadı. Saatler kaldı. Halkımızın iradesine ipotek koyuldu. İpoteğin kaldırılması konusunda halkımız gereken cevabı verecektir bugün” diye konuştu.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim