Gazete Emek- Kürt siyasetinin önemli isimlerinden ve eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, yeni çözüm süreci iddiaları, erken seçim tartışmaları ve muhalefetin cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazete Duvar’dan Vecdi Erbay’a konuşan Ahmet Türk, yeniden bir çözüm sürecinin başlaması konusunda umutlu olmadığını ancak ‘yarın her şeyin olabileceğini’ söyledi. Türk, çözüm süreciyle ilgili soruya şu yanıtını verdi:

“Süleyman Demirel’in "Dün dündür bugün bugündür" sözü vardı, Türkiye’deki siyasetçiler de buna göre davranıyor. Bu yüzden yarın ne olacağını bilemiyoruz. Ama bu iktidar döneminde yeni bir çözüm sürecinin gelişebileceği konusunda çok umutlu değilim. Ama dediğim gibi, burası Türkiye ve yarın her şey olabilir.”

Van Başkale’de tepki çeken gözaltı operasyonuna ilişkin valilikten açıklama

“İNANÇ ÜZERİNDEN YAPILAN TARTIŞMALAR DOĞRU DEĞİLDİR”

Ahmet Türk, altılı masanın belirleyeceği cumhurbaşkanı adayı konusunda ise önemli olanın adayın kimliği olmadığını belirterek, “Gerçekten Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sunacak bir insan bizim için önemlidir. Ama geçmişte demokratik değerlere sahip çıkmamış isimlerin aday gösterilmesini de istemiyoruz” dedi. Türk konuyla ilgili şu görüşleri dile getirdi:

“Altılı masada cumhurbaşkanı adayı ile ilgili görüşmeler, tartışmalar yapılıyor ama açıklamıyorlar. Adaylarını belirlemediler demiyorum, açıklamadılar. Fakat biz bu masanın içinde olmadığımız için bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Tabi biz isimlere de takılmıyoruz. Gerçekten Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sunacak bir insan bizim için önemlidir. Ama geçmişte demokratik değerlere sahip çıkmamış isimlerin aday gösterilmesini de istemiyoruz. Adayın Alevi, Sunni, Kürt, Türk, Çerkes, Laz olması önemli değil, önemli olan demokrasiye inanması. Bütün halkları kucaklayacak bir anlayışta olması ve bunu içselleştirmiş olması önemlidir bizim için. Yoksa inanç üzerinden yapılan tartışmalar doğru değildir. Demokratik bir Türkiye’nin önünü açacak bir adaya ve onun ekibine ihtiyaç var.”

Demirtaş'tan dikkat çeken iddia: Erdoğan adaylıktan çekilecek

“ERDOĞAN’IN BAHAR AYLARINDA SEÇİME HAZIRLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Erken seçim tartışmalarını da değerlendiren Türk, “Erdoğan ve AKP, ekonomik kriz koşullarında kaybedeceği bir seçime girmek istemez. Bu nedenle bir erken seçim beklemiyorum. Ancak Haziran’da da seçim olmayacaktır çünkü bu sefer Erdoğan’ın seçime girip girmeyeceği tartışma konusu olacaktır. Bu yüzden Erdoğan’ın bahar aylarında seçime hazırlandığını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.


 

Editör: TE Bilişim