Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü, İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledildiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Eylemde konuşan yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, “HDP’yi ‘terörize’ ederek hedef gösterenlerin vebal altında olduğunu” söyledi.


"1993-94 DÖNEMLERİNİ UNUTMADIK"

 “Bugün HDP’yi terörle suçlayarak, bazı adreslerin HDP’ye saldırmasını sağlayan gücü, iktidarı tanıyoruz” diyen Türk konuşmasına şöyle devam etti. Bu iktidarlar milliyetçi, ırkçı, faşist iktidarlar geçmişte de büyük katliamlar gerçekleştirdiler. 1993-94 dönemlerini unutmadık.


“Katliamlarla, partiyi kapatma tehditleriyle, Kobanê Davasıyla  Kürt halkını, demokrasi mücadelesini ve emekçileri engelleyeceklerini zannediyorlar. Yanılıyorlar, onlar üstümüze geldikçe, biz daha güçlü bir şekilde burada olacağız.



"MUHALEFET 'AMALARLA' HAREKET EDİYOR"


"Ama muhalefet, ‘amalarla’, ‘fakatlarla’ Türkiye demokrasi gücünü engelleyen bir tutum içindedir. Bu ülkede faşizmden kurtulmak istiyorsanız, demokratik bir Türkiye istiyorsanız, demokrasi için birlikte hareket etmek ve demokratik bir Türkiye’nin mücadelesini vermek zorundayız.

“Ortak demokratik değerler etrafında buluşmazsak, inanın ki; yarın seçimi kaybetse bile, bu iktidar bu gücü elinde tutmaya çalışacaktır. Provokasyonlarla, Türkiye’yi iç savaşa götürecek projelerle, demokrasiye büyük bir darbe vuracaktır.



"ASIL FAİLLER HESAP VERMELİ"

“Demokrasi ve özgürlük mücadelesinin yürüyeceğine inanıyorum. Tetikçilerden değil, olayın asıl failleri bir bir hesap verecektir. O bir tetikçi. Bulunmuş, ikna edilmiş, bir tetikçi. Ama arkasındaki güç ve faillerin ortaya çıkarılması gerekiyor. 

"Çok umutlu değilim ama bir gün tetikçiler, bunlara talimat verenler, bunların siyasi temsilcileri mutlaka hesap verecektir. Biz bunun hesabını soracağız.”

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim