Gazete Emek- AİHM, siyasetçi Mahmut Alınak'ın başvurusunu karara bağladı. Alınak, Kars Belediyesi'ne başvurarak sokak isimlerinin Musa Anter, Deniz Gezmiş, Vedat Aydın, Kemal Akbulut olarak değiştirilmesi talep ettiği için 50 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kars Belediyesi’ne başvurarak Musa Anter, Deniz Gezmiş, Vedat Aydın, Kemal Akbulut ve Oruç Korkmaz’ın adlarının caddelere verilmesini talep ettiği için Kars Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 50 gün hapis cezası verilen Siyasetçi Mahmut Alınak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı başvuruda Türkiye’yi tazminata mahkum ettirdi. Alınak, aldığı parayı köyündeki kütüphane ve müze inşaatında kullanacağını söyledi.

Mezapotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre AİHM, Alınak’ın ifadelerini “Düşünce ve ifade hürriyeti” kapsamında olduğuna karar vererek Türkiye’yi 3 bin 200 Euro tazminatta mahkum etti.

AİHM’in kısa süre önce Türkiye’yi 3 bin 200 Euro tazminatla mahkum ettiğini hatırlatan Alınak, “Üzüntüm şudur ki, bu para devleti yöneten kalantorların cebinden çıkmayacak, emekçi halkın ekmeğinden kesilecek. Ben bu nedenle paranın tek kuruşuna dokunmadan köyümde uzun yıllardır hayalim olan bir kütüphane ve müzenin inşaatı için harcayacağım” dedi.

Editör: TE Bilişim