Gazete Emek- Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne bağlı Çeltik köyünde, 15 Haziran 2019’da İzol aşiretine bağlı kişiler, aynı aşirete bağlı bir evi basarak 4 kişiyi öldürdü, 3 kişiyi yaraladı. 

Dilan İzol, ailesinin öldürülüşünü kaydederek yaşananları tüm ülkeye duyurmuştu. Ailenin adalet talebi sürerken, İzol aşiretine bağlı kişiler tehlikeli girişimde bulunmaya devam ediyor.

"BİZLER AÇLIKTAN ÖLELİM Mİ?"

Ailesinin mezarı başından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Dilan İzol, “Sizlere ailemin mezarı başından sesleniyorum. 15 Haziran 2019’da annem, babam, kuzenim ve yengem burada katledildi. Aliemi öldüren katiller, bugün tek geçim kaynağımız olan fıstık ağaçlarının hasadını yapmamıza izin vermiyorlar. Bizler açlıktan ölelim mi?. Her şey güçlü olanın elinde mi olacak?. Bizim hakkımızı kim koruyacak. Ailemin kendi elleriyle diktiği ve büyüttüğü emeğimizi bu şahıslara mı verelim. Buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Hamit Gül’e sesleniyorum, ‘Lütfen bize yardım edin’. Adalet güçlünün yanında olmasın. Bende ailem gibi katledilmek istemiyorum. Hakkım elimden alınsın istemiyorum. Ben adalet istiyorum. Sesimi duyun” talebinde bulundu.

Babası, annesi, kuzeni ve yengesinin mezarı başından seslenen Dilan İzol’un adalet talebine sosyal medya kullanıcıları destek verdi. Dilan İzon için #SiverektekiKatliamaSesVer tagı açıldı. Açılan taga binlerce kişi destek verdi. 

Kaynak: Tigris Haber

Editör: TE Bilişim