Gazete Emek- FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne ilişkin açılan Akıncı Hava Üssü davasının 5. celsesi Ankara 4. ağır ceza mahkemesinde devam etti. 486 kişi hakkında açılan davanın bu duruşmasında o dönem YAŞ üyesi olan Akın Öztürk’ün çapraz sorgusuna  geçildi.

Akın Öztürk’e  Akıncı Üssündeki çekilen 15 fotoğraf gösterildi ve kendisi olup olmadığı soruldu. Arka arkaya 15 fotoğraf gösterildi. Akın Öztürk kendisi olduğunu kabul etti. Fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu kabul eden Öztürk, rahat tavırlar içinde olmadığını savundu. Böylece ilk kez bir kişi Akıncı Üssünde kendisini teşhis etti. Daha önce ifade veren sanıklar fotoğrafları reddetmişler, orada olmadıklarını öne sürmüşlerdi.


Akın Öztürk ayrıca “darbe girişimi olduğunu Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’dan öğrendiğini” öne sürdü. Sanık avukatlarından Şemsettin Altan, şu anda Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı olan Nihat Kökmen’in, 16 Temmuz’da Akın Öztürk’ün Akıncı’dan ayrılma teşebbüslerine dair ifadesini okuyarak, “Eğer bu ifade doğruysa geceden sabaha kadar tek görgü şahidiniz olan Hulusi Akar, ‘Akın’ın işini çözün’ derken kamuoyu ve basın sizi nasıl bir numara ilan etti? Akar da mı sizin hakkınızda yanıldı?” sorusunu yöneltti?

Akın Öztürk, o gün Akar’la birlikte Çankaya Köşkü’ne giden Mehmet Dişli’nin, kendisi için 5-10 defa Eskişehir harekat merkezini aradığını, en son Akar’ın Başbakan ile konuşup, Nihat Kökmen’i aradığını söylediğini belirterek, “Ben de zaten Akar’ın, Başbakan ve toplantıdakilere, ‘Siz ne diyorsunuz, gidin ya’ diyerek, benim kendisine yardım etmeye çalıştığımı anlattığını duydum. Tanığı Dişli Generaldir, sorun” dedi. Avukat Altan 400 gün geçtiği halde Akar’ın kendisine niye sahip çıkmadığını sorması üzerine de Öztürk, zaman geçince bazı şeylerin değiştiğini, hava kuvvetleri komutanın da sonradan değişik şeyler söylediğini kaydetti.

Öztürk, mahkemenin “Damadın FETÖ’cü mü?” sorusuna “Efendim yargılama devam ediyor. Şimdi olduğunu söylersem ‘babası onu ihbar etti’ derler” cevabını verdi.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim